20.9 C
Athens

Η Ζάκσα απέλυσε τον Τουόμας Σαμέλβουο παρά την πρόκριση στο CEV Champions League

Σε αιφνιδιαστική απόλυση του Τουόμας Σαμέλβουο προχώρησε η Ζάκσα το απόγευμα της Δευτέρας (22/1) γνωστοποιώντας τη λύση της συνεργασίας της με τον Φινλανδό προπονητή με τον οποίο την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του CEV Champions League για τρίτη διαδοχική χρονιά αλλά και του Κυπέλλου και του Super Cup Πολωνίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως τα αποτελέσματα ήταν αυτά που οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο στην απόφαση της απομάκρυνσης του 47χρονου προπονητή, ο οποίος πάντως είχε να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα τραυματισμών στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και ενώ η ομάδα του έκανε δύο σερί νίκες με Ροζελάρε και Νίσα.

Η Ζάκσα μετρά οχτώ νίκες και εννέα ήττες σε 17 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Πολωνίας (στην 9η θέση με 24 βαθμούς και εκτός της πρώτης 8άδας που οδηγεί στα πλέι οφ) ενώ από τον όμιλο του CEV Champions League – όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό – πέρασε ως 2η και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τη Χάλκμπανκ για μια θέση στα προημιτελικά.

Χρέη υπηρεσιακού στην αναμέτρηση με την Όλστιν θα εκτελέσει ο Άνταμ Σβασίνα που από το 2019 εργάζεται ως βοηθός στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς