19.7 C
Athens

Παναθηναϊκός Β’ – Ολυμπιακός Β’ 1-3: Ερυθρόλευκος σίφουνας στην Καλλιθέα με εκπληκτικό Αλγκασίμ Μπα (vid)

Ο Ολυμπιακός Β' επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος με 3-1 του Παναθηναϊκού Β' με πρωταγωνιστή τον Αλγκασίμ Μπα και φανταστικά γκολ από Σγουρό και Σαπουντζή

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός Β’ που επικράτησε με 1-3 του Παναθηναϊκού Β’ στο Ελ Πάσο της Καλλιθέας για να κάνει το 2/2 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο στη Super League 2.

 

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν πολύ καλύτερη και δικαιώθηκε για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν από το 1ο λεπτό όταν μετά τη σέντρα του Αργυρίου από τα δεξιά, ο Κωστούλας έπιασε την κεφαλιά και τράνταξε το δοκάρι του Μαργκόνο ενώ στην επαναφορά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μάζεψε μετά τη νέα (δεύτερη κεφαλιά) του επιθετικού της Β’ ομάδας.

Το προβάδισμα πάντως δεν άργησε να έρθει. Από βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Αλγκασίμ Μπα έκανε φανταστική ενέργεια από τα αριστερά κινούμενος στην πλάτη της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ημικύκλιο για τον Σγουρό που έπιασε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Μαργκόνο για το 0-1 στο 17′ που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

 

Ο Παναθηναϊκός Β’ ανέβασε την πίεσή του στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 62′ όταν ο Σιδεράς με κεφαλιά είδε τον Παπαδούδη να απομακρύνει ενστικτωδώς.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν από πλευράς Πρασίνων και στο 79′ δύο εξ αυτών συνεργάστηκαν για το 1-1. Ο Μαντσίνι έκανε φανταστική ενέργεια και άφησε στον Αθανασακόπουλο που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

 

Η χαρά των Πράσινων όμως δεν κράτησε για πολύ αφού στο 83′ ο Αλγκασίμ Μπα κέρδισε πέναλτι όταν τον γκρέμισε ο Βουτσάς σε εκτέλεση φάουλ. Ο επιθετικός από τη Γουινέα ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έκανε το 1-2.

 

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή όταν μετά από κλέψιμο του Κωστή και πάσα στον Ντιμπί Κεϊτά ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε άουτ. Στη θέση του πέρασε ο Σαπουντζής στο 87′ και ο μέσος του Ολυμπιακού χρίστηκε σκόρερ με ένα τρομερό σουτ με το αριστερό στο 89′ για το τελικό 1-3.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Μαρτίνης, Φουρτάδο, Κυριόπουλος (76′ Μαντσίνι), Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Λάμψιας (76′ Βουτσάς), Καραμπάς (68′ Αθανασακόπουλος), Λιούμης (56′ Μπιλάλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Μπαγκαλιάνης, Σγουρός, Κουτσίδης, Κεραμίδας (68′ Αποστολόπουλος), Μαρίνος (87′ Κατσουλίδης), Κωστούλας (76′ Κωστή), Κεϊτά (87′ Σαπουντζής), Αργυρίου, Μουζακίτης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ)

Κυριακή 21/1

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ 2-2

Μακεδονικός – ΑΕΛ 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας – Κοζάνη 1-1

Δευτέρα 22/1

Νίκη Βόλου – Απόλλων Πόντου (αναβ.)

Λεβαδειακός – Καμπανιακός 3-0

ΡΕΠΟ: ΑΕΚ Β’, Ηρακλής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ)

Κυριακή 21/1

Διαγόρας Ρόδου – Ηλιούπολη 0-1

Τηλυκράτης – Ιωνικός 3-2

Αιγάλεω – Παναχαϊκή 1-0

Χανιά – Καλαμάτα 1-1

Δευτέρα 22/1

Γιούχτας – Καλλιθέα 1-2

Παναθηναϊκός Β’ – Ολυμπιακός Β’ 1-3

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς