16.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αστέρας 2-0: Νίκησε τους Αρκάδες, έχασε τους Σλοβένους (vid)

Με δυο γκολ στο β' μέρος ο Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, όμως ανησυχεί για τους τραυματισμούς των Σπόραρ και Βέρμπιτς

Το στοίχημα για τον Παναθηναϊκό ήταν να φτάσει σε νίκη απέναντι στον Αστέρα με κάθε τρόπο και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Το τρίποντο ήρθε με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (2-0) αλλά τα προβλήματα δεν έλειψαν αφού στη μακρά λίστα των τραυματιών προστέθηκαν οι δύο Σλοβένοι.

Δεν ήταν μια καλή εμφάνιση στο παγωμένο και άδειο «Απόστολος Νικολαΐδης» αλλά ο στόχος επετεύχθη πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (μεσολαβεί και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο).

Οι Αρκάδες από την άλλη διατηρούνται σε τροχιά πλέι οφ και σίγουρα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον βαθμό αν είχαν αξιοποιήσει μια από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν απέναντι σε έναν κουρασμένο Παναθηναϊκό.

Στο 14ο λεπτό ο Σουρλής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λοντίγκιν, τον πέρασε αλλά σε κενή εστία (από μακρινή απόσταση) έκανε αδύναμο πλασέ και η μπάλα δεν πλησίασε καν στο τέρμα. Στο 28ο ο Καλτσάς έπιασε με τη μία ένα σουτ στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού επενέβη αποτελεσματικά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Πράσινοι δεν είχαν καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 50′ ο Μαντσίνι γέμισε από τα δεξιά και ο Αϊτόρ έπιασε το δυνατό σουτ στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει το 1-0 νικώντας τον Γραμματικάκη που σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός στο πρώτο ημίχρονο (τότε τα σουτ των Κώτσιρα – Μπερνάρ και η κεφαλιά του Σπόραρ) πέρασαν άουτ.

 

Το δεύτερο γκολ ήρθε από μια στημένη φάση. Από εκτέλεση κόρνερ στο 74′ ο Γεντβάι με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και σφράγισε το τρίποντο με το άγχος να περιορίζεται μια και καλή.

 

Πλέον, οι Πράσινοι περιμένουν την όσο το δυνατόν πιο άμεση ενσωμάτωση των Μπακασέτα, Ούγκο και Ακαϊντίν, την ώρα που επικρατεί αγωνία για τους τραυματισμούς των Σπόραρ και Βέρμπιτς. Ελλείψει φορ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε μετά το 60′ χωρίς στράικερ, με τον Φατίχ Τερίμ να περιμένει τις επιστροφές των Ιωαννίδη, Γερεμέγεφ και Παλάσιος που παραμένουν στα πιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Σκόρερ: 50′ Αϊτόρ, 74′ Γεντβάι

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κόκκινη: 90+1′ Αλάκμπε

Κίτρινες: Αϊτόρ / Τζουκάνοβιτς, Αλάγκμπε, Μάντζης, Κρεσπί, Ζουγλής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρουμπέν (86′ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86′ Ζέκα), Βέρμπιτς (26′ λ. τρ. Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61′ λ. τρ. Τσοκάι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης (86′ Άλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58′ Ζουγλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο (72′ Γιαμπλόνσκι), Σίτο (46′ Κρεσπί), Μάντζης, Καλτσάς (73′ Μπαρτόλο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς