17.1 C
Athens

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-5: Παρέλαση με χατ-τρικ Πόνσε, πρώτη ήττα με Ίλιτς οι άφαντοι Περιστεριώτες

Ο Ατρόμητος δεν κατέβηκε ποτέ στο ματς και η ομάδα του Αλμέιδα βρήκε εύκολη παρηγοριά μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη, με τον Πόνσε να πετυχαίνει χατ-τρικ - Η ΑΕΚ έβαλε 5 γκολ εκτός έδρας στη Super League για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν είχε κάνει τότε χατ-τρικ ένας άλλος Αργεντινός

Η επίσκεψη στο Περιστέρι αποδείχθηκε το καλύτερο φάρμακο για την ΑΕΚ, προκειμένου να ξεχάσει τον αποκλεισμό-σοκ από τον Άρη στο κύπελλο. Οι Κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι αντίπαλοί τους δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο και με χατ-τρικ του Πόνσε έκαναν πάρτι σε βάρος του Ατρομήτου.

Οι Περιστεριώτες ήταν αήττητοι επί ημερών Ίλιτς (ντεμπούτο 28/10), μετρώντας 12 σερί ματς αήττητοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κόντρα στην ΑΕΚ όμως δεν υπήρχε η… παραμικρή διάθεση συνέχισης αυτού του αήττητου, αφού το σκορ ήταν 0-1 στα 70” και 0-2 στο 15′. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η άμυνα του Ατρομήτου βρισκόταν στη μεσαία γραμμή τόσο νωρίς, λες και επρόκειτο για την Τότεναμ του Ποστέκογλου.

Με τέτοια χάλια και μηδενική διάθεση για οτιδήποτε σχετιζόταν με άμυνα, το να συζητήσουμε για την ευθύνη του Τσιντώτα σε κάποια γκολ μάλλον δεν έχει καμία σημασία. Το σίγουρο είναι πως ο αποψινός Ατρόμητος δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση το αξιόμαχο σύνολο των προηγούμενων μηνών, εκείνο που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι και είχε πάρει λευκή ισοπαλία από τον Ολυμπιακό αμέσως μετά.

Ό,τι κι αν είχε στο μυαλό του ως αγωνιστικό πλάνο ο Σάσα Ίλιτς, πήγε περίπατο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη σέντρα του ματς. Οι παίκτες του Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκαν όλα τα δώρα των αντιπάλων τους για να φτάσουν ως το τελικό 0-5. Το οποίο λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, αν σκεφτούμε το γεγονός πως η Ένωση δεν είχε σκοράρει 5 φορές από τον Δεκέμβριο του 2019 και το 5-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ.

Αν μάλιστα ανατρέξουμε στην τελευταία φορά που η ΑΕΚ έβαλε τουλάχιστον πέντε γκολ εκτός έδρας σε αγώνα πρωταθλήματος, θα πρέπει να πάμε στο μακρινό 2014 και το 1-6 επί του Αγίου Νικολάου για την 3η εθνική! Σε επίπεδο Super League πάμε σε… προϊστορικές εποχές: 8 Μαρτίου 2009 με το 1-5 στις Σέρρες και τον Μπλάνκο να κάνει χατ-τρικ, όπως απόψε ο συμπατριώτης του, Πόνσε! Για την ιστορία, τα άλλα δυο γκολ έβαλε ο μετέπειτα Ερυθρόλευκος Ραφίκ Τζιμπούρ…

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 0-5

Σκόρερ: 2′, 15′, 58′ Πόνσε, 35′ Κάλενς, 67′ Γιόνσον

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: – / Βίντα, Πισάρο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46′ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62′ Αθανασίου), Κούντε (46′ Αντζιέλσκι), Έντερ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (63′ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (63′ Ντιρκς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (67′ Π. Φερνάντες), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73′ Πισάρο), Τσούμπερ (73′ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68′ Αραούχο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς