21.8 C
Athens

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-5: Πάρτι για τον Δικέφαλο πριν την… καυτή τετράδα αγώνων (vid)

Ο Δικέφαλος πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Πανθεσσαλικό πριν την τετράδα αγώνων φωτιά κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Με το μεγάλο του όπλο που ακούει στην αποτελεσματικότητα, ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας και από το Πανθεσσαλικό επικρατώντας με 1-5 του Βόλου και ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ασχέτως με το τι θα γίνει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης σε λίγη ώρα, ο Δικέφαλος έκανε το καθήκον του και θα υποδεχθεί τους Πράσινους σαν πρωτοπόρος, περιμένοντας παράλληλα ένα δώρο από τους Αρκάδες ώστε αυτό να μην είναι στην ισοβαθμία.

Ουσιαστικά οι Ασπρόμαυροι μπαίνουν σε μια τετράδα αγώνων… φωτιά για το πρωτάθλημα, καθώς πέρα από το ντέρμπι με το τριφύλλι ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Για ακόμη μία φορά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετώπισε προβλήματα με ομάδα χαμηλότερης δυναμικής, αλλά δεν το πλήρωσε. Αυτά ήρθαν κυρίως στις αρχές του παιχνιδιού και τη στιγμή που ο Βόλος μείωσε σε 1-3 το σκορ και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι.

Ωστόσο η ομάδα της Μαγνησίας έκανε πολλά λάθη στην άμυνα και στην ουσία έκανε δώρο τα πρώτα δύο γκολ στους Ασπρόμαυρους. Αυτοί που ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Ντεσπόντοφ και Μουργκ, με τον Βούλγαρο να πετυχαίνει 2 τέρματα και να φτάνει τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και ισάριθμες ασίστ.

Όσον αφορά τον Αυστριακό, με το σημερινό του τέρμα έφτασε τα 8 στη Super League και είναι πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ντεσπόντοφ κέρδισε την κόντρα από την προσπάθεια των αμυντικών του Βόλου να απομακρύνουν και σούταρε για το 0-1. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, ωστόσο διαιτητής και VAR θεώρησαν πως η επαφή δεν έδωσε κάποιο πλεονέκτημα στον Βούλγαρο και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά για το 0-1 στο 22′.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Μύγας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ για να κάνει το 1-1, με το γκολ να ακυρώνεται έπειτα από μακρά εξέταση του VAR που ζήτησε από τον Κατσικογιάννη να πάει και να κάνει on field review.

Η φάση εξετάστηκε για χέρι του Μύγα, για επιθετικό φάουλ του Ράσιτς, για οφσάιντ του Μύγα και εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε γιατί θεωρήθηκε πως ο Μωραΐτης επηρέαζε τη φάση και έκανε συμμετοχή παρότι δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα.

Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και δεύτερο τέρμα, με το σουτ του Μπράντον Τόμας να σταματάει στο δοκάρι. Τελικά αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1′), με τον Μουργκ να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας του Βόλου μετά από γύρισμα του Βόλου και να σουτάρει δυνατά για το 0-2.

Το πιο όμορφο γκολ στην αναμέτρηση ήρθε στο 51′, όταν οι παίκτες του Δικεφάλου έπαιξαν με κομπίνα το κόρνερ και η όμορφη συνεργασία τους οδήγησε σε ένα ακόμη πιο όμορφο σουτ του Ντεσπόντοφ στην κίνηση για το 0-3.

Η απάντηση του Βόλου ήταν γρήγορη, με τον Γκλάβτσιτς να περνάει καταπληκτικά τον Κεντζιόρα και να γυρίζει για τον Ντέλετιτς που με προβολή μείωσε στο 58′.

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Μαγνησίας έγινε λίγο πιο πιεστική αλλά οι Ασπρόμαυροι βρήκαν και τέταρτο θέμα για να σφραγίσουν οριστικά τη νίκη.

Ο Τάισον στο 71′ ήταν ο σκόρερ του τέταρτου τέρματος έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, αφού το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 89′, με τους Ασπρόμαυρους να βγαίνουν στην αντεπίθεση και τον Τάισον να δίνει στον Τζίμα που πλάσαρε σωστά για το 1-5.

ΒΟΛΟΣ (ΛΟΠΕΘ): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46′ Κίτσος), Λούνα (46′ Ασενούν), Τσοκάνης (62′ Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79′ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Μεϊτέ (90′ Τζίμας), Τάισον, Μουργκ (69′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (75′ Τζίμας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς