24 C
Athens

Μάρκες Τάουνς, ο αντικαταστάτης του Κένταλ Σμιθ στον ΠΑΟΚ

Στο πρόσωπο του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ, Μάρκες Τάουνς βρήκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τον αντικαταστάτη του Κένταλ Σμιθ για την ενίσχυση στους περιφερειακούς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (21/1) την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην τσεχική Οπάβα έχοντας 16,7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο στο BCL και 16,2 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ ανά αγώνα στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση των Ασπρόμαυρων:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Marques Townes μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.O Townes αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Marques Townes γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1995 στο Edison του New Jersey και αναπόφευκτα έχει αμερικανική υπηκοότητα, ωστόσο είναι Δομινικανός και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Έχει ύψος 1.93, είναι γκαρντ και χθες ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την BK Opava, με την οποία αγωνίστηκε μάλιστα για τελευταία φορά σε αγώνα για το πρωτάθλημα Τσεχίας (πετυχαίνοντας 14 πόντους, στην εκτός έδρας νίκη επί της Decin). Με την Opava ο Marques Townes είχε τρεις συμμετοχές στο Basketball Champions League, με 16,7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο, απέναντι σε Προμηθέα, Rytas Vilnius και Dijon. Στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Τσεχίας, είχε 16,2 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από το St.Joseph High School, όπου είχε συμπαίκτες τον σταρ του ΝΒΑ Carl Anthony Towns και τον Wade Baldwin που αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Έπαιξε για δύο χρόνια στο κολέγιο Fairleigh Dickinson, ενώ στα δύο τελευταία χρόνια της κολλεγιακής του καριέρας έπαιξε στο Loyola Chicago. Με τους Ramblers συμμετείχε το 2018 στο τελικό τουρνουά του NCAA και η ομάδα του αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη στη March Madness εκείνης της σεζόν.

To Loyola έφτασε ως τους “8”, αποκλείοντας το Nevada, με δικό του τρίποντο στη λήξη του αγώνα.

Αποφοίτησε το 2019 με 15,3 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ κατά μέσο όρο και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ισπανία, υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με την Murcia. Πρόλαβε να παίξει σε 14 παιχνίδια (6,1 πόντοι, 1,7 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ), πριν τη διακοπή που προκάλεσε η πανδημία, αλλά επέστρεψε και για τη σεζόν 2020-21, όπου ήταν συμπαίκτης στη Murcia με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, David DiLeo. Έπαιξε 19 παιχνίδια με χαμηλούς μέσους όσους και στη μέση της σεζόν, μετακινήθηκε στην Kalev Cramo. Σε 13 παιχνίδια στην VTB League, αλλά και στο πρωτάθλημα Εσθονίας είχε κατά μέσο όρο 6,3 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε από την Λιθουανία με την Pieno Zvaigzdes (11,4 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Γαλλία με την Tours (Α2), με 11,9 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ σε 19 αγώνες.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και σε 26 παιχνίδια με την KTE Duna Aszfalt είχε 15,4 πόντους 4 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν στη Γερμανία, αλλά αγωνίστηκε μόλις σε 3 παιχνίδια με τους Merlins Craisheim (4,7 πόντοι, 1.1 ριμπάουντ), προτού συνεχίσει στην Οpava».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς