19.7 C
Athens

Φριτζ – Τσιτσιπάς 3-1: Όνειρο ήταν και πάει για τον Στέφανο στη Μελβούρνη (vid)

Κατώτερος των προσδοκιών για άλλη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής, ηττήθηκε από τον Αμερικανό Φριτζ και αποκλείστηκε πριν τα προημιτελικά στο φετινό Australian Open όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στον κρίσιμο αγώνα του με τον Τέιλορ Φριτζ για τη φάση των «16» του Australian Open γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό ένα βήμα πριν τα προημιτελικά στο τουρνουά της Μελβούρνης, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό.

Η ήττα με 3-1 σετ έδειξε ότι για φέτος το «ταβάνι» του στη διοργάνωση ήταν πολύ χαμηλό και τού στέρησε την κόντρα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (κέρδισε τον Μαναρινό στην ίδια φάση) στον επόμενο γύρο, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού.

Αυτός ο αποκλεισμός του Τσιτσιπά στους «16 του τουρνουά, κινδυνεύει να τού κοστίσει τη θέση του στο top 10 στο τέλος του Australian Open.

Το σερβίς του Τσιτσιπά και Φριτζ κράτησαν και μέχρι το 11ο game του 2ου σετ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break και στην συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Φριτζ απάντησε άμεσα στο 3ο σετ με break, κάνοντας το 2-0. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο break ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Αμερικανός ήταν εκείνος , που με νέο break στο έκτο game, έφτασε στο 5-2 και στη συνέχεια στο 6-3, κάνοντας δικό του και το 2ο σετ.

Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το τέταρτο και τελευταίο game, αφού ο Φριτζ έκανε πρώτα break στο 7ο game για 4-3 και στη συνέχεια για τη νίκη.

Αυτή ήταν η 5η φορά που συναντήθηκαν οι δύο τους, με τον Τσιτσιπά πλέον να μετράει 3 νίκες και 2 ήττες. Ο Αμερικανός ωστόσο ήταν ο νικητής στα δύο τελευταία τους παιχνίδια.

 ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς