24.2 C
Athens

Οργή στη Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό μαθητών από πτώση ανεμιστήρα σε σχολείο (video)

Ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε στον αυχένα ενώ ένα άλλο φέρει εκδορές • Πλήρη εγκατάλειψη του 5ου Δημοτικού Σχολείου καταγγέλλουν οι γονείς

Τρόμος επικράτησε σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη όταν ανεμιστήρας οροφής έπεσε, ενώ ήταν σε λειτουργία, πάνω σε μαθητές την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος και επειδή έκανε ζέστη, η δασκάλα επιχείρησε να βάλει σε λειτουργία τον ανεμιστήρας οροφής.

Σχεδόν αμέσως μόλις ο ανεμιστήρας τέθηκε σε λειτουργία… εκσφενδονίστηκε και έπεσε πάνω σε δύο μαθήτριες.

Τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ένα τραυματίστηκε στον αυχένα και μάλιστα χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα στο κεφάλι, ενώ το άλλο φέρει μόνο εκδορές.

Είναι ωστόσο σαφές πως αν έπεφτε λίγα εκατοστά πιο δίπλα σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα.

Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών του σχολείου, που μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό συγκεντρώθηκαν στο χώρο και άρχισαν να διαμαρτύρονται για το γεγονός.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και όπως τονίζουν οι έντρομοι, από το περιστατικό, πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ασφάλεια.

Οι γονείς, θορυβημένοι από το γεγονός, μαζεύουν υπογραφές, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς