22.6 C
Athens

A Bola: «Διπλό χτύπημα με Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο από τον Ολυμπιακό»

Το πορτογαλικό ΜΜΕ στέλνει άμεσα στην Ελλάδα τον Τσικίνιο, ενώ κάνει λόγο και για επικείμενη συμφωνία του Ολυμπιακού με την Μπράγκα ώστε να κλείσει ο δανεισμός του Αντρέ Όρτα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Τσικίνιο αφού μετά τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η έγκυρη ABOLA έρχεται να επιβεβαιώσει τον Ιταλό ρεπόρτερ αναφορικά με τη μετακίνηση του Πορτογάλου μέσου στον Ολυμπιακό.

Το συμβόλαιο του 28χρονου λύνεται με την Μπενφίκα λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωσή του προκειμένου να ενταχθεί από τώρα στον Ολυμπιακό αντί για το καλοκαίρι (όπως είχε συμφωνήσει αρχικά).

Το πορτογαλικό Μέσο υποστηρίζει πως οι Λουζιτανοί δεν θα κλείσουν τον δρόμο στον Τσικίνιο καθώς αποτέλεσε υπόδειγμα επαγγελματία και παίκτη που ήταν αφοσιωμένος στην ομάδα. Οι Λουζιτανοί αναμένεται να κρατήσουν ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Ο 28χρονος που έχει αγωνιστεί σε Λεϊσόες, Μποαβίστα, Κοΐμπρα, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Γκιρεσούνσπορ έχει φορέσει συνολικά 126 φορές τη φανέλα της Μπενφίκα, μετρώντας 9 γκολ και 11 ασίστ, ενώ τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί ελάχιστες φορές ως βασικός μετρώντας 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Αετούς της Λισαβόνας.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν σταματούν εκεί καθώς σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, βρίσκονται μια ανάσα από τον Αντρέ Όρτα της Μπράγκα καθώς φαίνεται πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία μετά τη νέα προσέγγιση του Ολυμπιακού προκειμένου ο Πορτογάλος να πιάσει Λιμάνι ως το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο 27χρονος κεντρικός μέσος φέτος μετρά δύο γκολ και δύο ασίστ σε 25 συμμετοχές ενώ συνολικά σε 222 επίσημα παιχνίδια με την Μπράγκα μετρά 10 γκολ και 28 ασίστ.

Έτσι, ο Ολυμπιακός αναμένεται να προσθέσει άμεσα στο ρόστερ του δύο Πορτογάλους δημιουργικούς μέσους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς