27.5 C
Athens

Νάπολι – Φιορεντίνα 3-0: Έκλεισε θέση στον τελικό του Supercoppa με σοβαρότητα στο β’ μέρος

Το εισιτήριο για τον τελικό του ιταλικού Super Cup που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/1) στο Ριάντ εξασφάλισε η Νάπολι στον πρώτο χρονικά ημιτελικό απέναντι στη Φιορεντίνα.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας επικράτησε με 3-0 των Βιόλα σε μια αναμέτρηση που το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει ξεκάθαρα την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Ουσιαστικά η Φιορεντίνα πλήρωσε μια αδράνεια στην άμυνά της στο 22′ όταν ο Ζεσούς βρήκε τον χώρο και τροφοδότησε κάθετα τον Σιμεόνε για να πετύχει εκείνος το 1-0 από κοντά με το πρώτο γκολ στο 2024.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες για το γκολ της ισοφάρισης με κορυφαία αυτή του Ικονέ από την άσπρη βούλα στο 44′.

Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι – που θα δώσει τον 5ο τελικό του Supercoppa και τον δεύτερο υπό τις οδηγίες του Ιταλού προπονητή που ήταν στον πάγκο της και το 2012 – κλείδωσε την πρόκριση με τα δύο γκολ του Τσέρμπιν που ήρθε από τον πάγκο και βρήκε δίχτυα στο 84′ και στο 86′ για να ανοίξει λογαριασμό με τους Ναπολιτάνους.

Το βράδυ της Παρασκευής (19/1, 21:00) η Ίντερ θα αναμετρηθεί με τη Λάτσιο και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τη Νάπολι με φόντο το τρόπαιο και τα 8 εκατ. ευρώ που θα δοθούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς