18.4 C
Athens

Το CAS δικαίωσε τη Σεβίλλη στη διαμάχη με τον υπέρβαρο Νιανιόν και δημιούργησε δεδικασμένο

Η Σεβίλλη δικαιώθηκε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και σε μια υπόθεση που δημιουργεί δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις που θα οδηγηθούν στα δικαστήρια στο μέλλον.

Η υπόθεση αφορά στον πρώην κεντρικό αμυντικό των Ανδαλουσιάνων, Zορίς Νιανιόν, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από τη Σεβίλλη με άμεση λύση συμβολαίου έπειτα από τη διαρκή άρνηση του Γάλλου να χάσει τον απαιτούμενο αριθμό κιλών που του υποδείχθηκε από το ιατρικό επιτελείο και τους διατροφολόγους του ισπανικού συλλόγου.

Ο Γάλλος στόπερ ξεπερνούσε τα 100 κιλά στην επανεμφάνισή του στην ομάδα μετά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και παρότι του επιβλήθηκαν πρόστιμα και τιμωρίες, η εικόνα του δεν διαφοροποιήθηκε, με τη Σεβίλλη να τον αποδεσμεύει.

Ο Νιανιόν προσέφυγε στα ισπανικά δικαστήρια και στη FIFA χωρίς όμως να δικαιωθεί, προσφεύγοντας τελικά και στο CAS το οποίο απέρριψε το αίτημά του για αποζημίωση 4.600.000 ευρώ από τη Σεβίλλη, με τον Γάλλο να καλείται μάλιστα να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα των Ισπανών.

Για την απόκτησή του η Σεβίλλη είχε δώσει 13.500.000 ευρώ στη Ρεν το καλοκαίρι του 2018 και έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε ως δανεικός στην ομάδα της Βρετάνης.

Το συμβόλαιό του λύθηκε τελικά το 2021 και έξι μήνες αργότερα ως ελεύθερος υπέγραψε για έξι μήνες στη Σεντ Ετιέν (δύο συμμετοχές με τη Β’ ομάδα) για να αποτελέσει παρελθόν τον Μάιο του ίδιου έτους και έκτοτε να βρίσκεται εκτός ποδοσφαίρου. Ο 27χρονος μέτρησε μόλις 17 συμμετοχές με τους Σεβιγιάνους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς