22.4 C
Athens

Σε συζητήσεις με τον Τζόσουα Μπρένετ για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ

Ο 29χρονος Ολλανδός μπακ είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει στον Δικέφαλο και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί του - Η εξαιρετική 5ετία του παίκτη στην Αϊντχόφεν και το αποτυχημένο πέρασμα του από την Bundesliga

Σε συζητήσεις με τον δεξιό μπακ της Τβέντε, Τζόσουα Μπρένετ, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας είναι αυτή που καίει τον Δικέφαλο στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ο Βαλεντίν Ροζιέ ήταν ο ποδοσφαιριστής που απασχόλησε περισσότερο τους Ασπρόμαυρους στις αρχές του μήνα, ωστόσο η περίπτωση του πάγωσε και ο Γάλλος κατέληξε στη Νις με τη μορφή δανεισμού από την Μπεσίκτας.

Παρά τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου πριν λίγες ημέρες πως υπολογίζει κανονικά στον Λευτέρη Λύρατζη, στον ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν ποτέ να ψάχνονται για την ενίσχυση στο δεξι άκρος της άμυνας και έτσι δόθηκε τελικά το «ΟΚ» στον Έλληνα ποδοσφαιριστή να μετακινηθεί στον Αστέρα Τρίπολης με τη μορφή δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ, μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει στον Δικέφαλο και μάλιστα βρίσκονται σε επαφές μαζί του είναι ο Τζόσουα Μπρένετ της Τβέντε.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με μεγάλη εμπειρία από τα ολλανδικά γήπεδα, που παράλληλα είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Bundesliga για λογαριασμό της Χόνφεχαϊμ.

Τις πιο γεμάτες σεζόν τις έχει κάνει με τη φανέλα της Αϊντχόφεν, η οποία αφού αρχικά τον εντόπισε και τον απέκτησε για τις ακαδημίες, στη συνέχεια τον προώθησε στην πρώτη ομάδα.

Εκεί αγωνίστηκε για 5 χρόνια (2013-18), καταγράφοντας συνολικά 150 συμμετοχές με απολογισμό 4 γκολ και 11 ασίστ. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη Χόνφεχαϊμ, η οποία το καλοκαίρι του 2018 έβγαλε από τα ταμεία της 3,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Ολλανδός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της γερμανικής ομάδας και αγωνίστηκε μόλις σε 22 παιχνίδια μετρώντας 3 γκολ και 1 ασίστ. Στο ενδιάμεσο μάλιστα δόθηκε δανεικός στη Φίτεσε, η οποία αποφάσισε να μην το κρατήσει.

Κάπως έτσι το καλοκαίρι τον Ιανουάριο του 2022 επέστρεψε οριστικά στην Ολλανδία με την Τβέντε να τον αποκτάει ως ελεύθερο. Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τον ίδιον καθώς αγωνίστηκε συνολικά σε 41 παιχνίδια έχοντας 8 γκολ και 4 ασίστ.

Ωστόσο τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς και έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 παιχνίδια (3 ασίστ). Στον ΠΑΟΚ έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του μιας και πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και δουλεύουν την περίπτωση του. Μάλιστα ο Μπρένετ έχει ξεπεράσει εντελώς τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις αρχές της σεζόν και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην πρόσφατη νίκη της Τβέντε επί της Άλκμααρ.

Επιπλέον, ο 29χρονος μπακ έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και είναι δύο φορές διεθνής με την ανδρική ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς