20.1 C
Athens

ΠΑΣΑΠ: «Αυτοκαταστροφική επιλογή για το ελληνικό βόλεϊ η αύξηση των ξένων αθλητών»

Κατά της αύξησης των ξένων στη Volley League Ανδρών τάχθηκε δημόσια για ακόμα μια φορά ο ΠΑΣΑΠ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών επιτίθεται στην ΕΣΑΠ για το γεγονός πως δεν έχει δημοσιευτεί προκήρυξη και ξεκαθαρίζει πως η αύξηση των ξένων θα αποτελέσει καταστροφή για το επαγγελματικό βόλεϊ και την εθνική ομάδα.

Το τελευταίο επιχείρημα σαφέστατα και δεν έχει την παραμικρή βάση αφού έρχεται μετά από ένα καλοκαίρι που η εθνική απέτυχε παταγωδώς στο Eurovolley σε έναν όμιλο που ήταν στα μέτρα της και μια άλλη εθνική (Ρουμανίας) με τον πολύ μεγάλο αριθμό ξένων της έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή πορεία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:

«18/01/2024 και ακόμη δημοσιευμένη προκήρυξη για τη Volleyleague Ανδρών δεν υφίσταται. Άραγε, πόσες ομάδες υποβιβάζονται; Πόσες ομάδες προβιβάζονται από την Pre League, της οποίας η προκήρυξη είναι πλέον έκθετη;

Προς ενημέρωση, κάθε ενδιαφερόμενου, ξεκαθαρίζεται:

– Ουδεμία νομική ή άλλη ουσιαστική σύνδεση υφίσταται μεταξύ της αύξησης των ομάδων του πρωταθλήματος σε 12 και της αύξησης των ξένων, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται να εμφανισθεί ως αναγκαίο από εμπλεκόμενους φορείς.

– Ο ισχύων αριθμός των 4 ξένων αθλητών προκύπτουν από συμφωνία ΠΑΣΑΠ/ΕΣΑΠ/ΕΟΠΕ επί του ειδικού κανονισμού Πετοσφαίρισης του άρθρου 88 ν. 2725/1999

Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από τους φορείς του βόλεϊ για έμμεση περαιτέρω αύξηση των ξένων, ιδιαίτερα με τις παρούσες συνθήκες, θα αποτελεί αυτοκαταστροφική επιλογή για το ανδρικό επαγγελματικό βόλεϊ, τους Έλληνες αθλητές και κατ’ επέκταση την Εθνική Ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς