17.7 C
Athens

«Καλό ταξίδι αιώνιε θρύλε»: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο του θρυλικού Γιώργου Δαρίβα

Με τη σημαία του Ολυμπιακού κηδεύτηκε ο σπουδαίος και αείμνηστος Γιώργος Δαρίβας, με την «ερυθρόλευκη» οικογένεια να τον αποχαιρετά την Πέμπτη με τιμή και συγκίνηση για τα όσα πρόσφερε στον σύλλογο αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός θρηνεί την απώλεια μιας εμβληματικής, μιας θρυλικής προσωπικότητας του συλλόγου και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο τεράστιος Γιώργος Δαρίβας έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (15/1) σε ηλικία 98 ετών και βύθισε στο πένθος τον Ολυμπιακό, τον σύλλογο στον οποίο προσέφερε ένα σωρό σπουδαίες στιγμές και φυσικά τίτλους (14 στο σύνολο), όντας μέλος της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του ’50.

Μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος τίμησε την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα και ταύτισε τη ζωή του με τον Ολυμπιακό, προσφέροντας πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσα πολλά που θα τον διατηρούν για πάντα στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα.

Ένας καλλιτέχνης της μπάλας, ένας μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1926, σχεδόν μαζί με τον Ολυμπιακό, και μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε το παρών στα φιλικά παιχνίδια των βετεράνων της ομάδας. Ένας επιθετικός μπροστά από την εποχή του, μέλος της θρυλικής ομάδας του ’50 που είχε σαρώσει τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα στην Ελλάδα. «Καλό ταξίδι αιώνιε θρύλε», όπως αναφέρει και το στεφάνι στη μνήμη του που έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στην κηδεία του που τελέστηκε σήμερα Πέμπτη (18/1) στο νεκροταφείο της Καισαριανής.

Το «παρών» στην κηδεία του μεγάλου Δαρίβα έδωσαν και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανάμεσα τους οι Κώστας Καραπαπάς και Νίκος Γαβαλάς, όπως και φυσικά σπουδαίες μορφές από το παρελθόν της ομάδας, άλλοι συμπαίκτες του κι άλλοι που είχαν το δύσκολο έργο να ακολουθήσουν το μεγαλείο του.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς