22.6 C
Athens

Κύπελλο Ισπανίας: Με Δουβίκα πρωταγωνιστή η Θέλτα, περίπατοι για Τζιρόνα και Σοσιεδάδ

Ο Τάσος Δουβίκας, ο οποίος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Θέλτα, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μεγάλης πρόκρισης της ομάδας του στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας, μέσα στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 3-1.

Η ομάδα του Βίγκο, που δίνει μάχη για την παραμονή στη LaLiga, προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Copa del Rey χάρις σε δύο γκολ του Έλληνα στράικερ, στο 18΄ με πέναλτι και στο 80΄, με το δεύτερο προσωπικό του να δίνει τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο 13΄ ο Ντε Λα Τότε είχε δώσει το προβάδισμα στην Θέλτα, ενώ στο 29΄ ο Πεπέλου με πέναλτι είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 για τις «νυχτερίδες».

Η Σοσιεδάδ ξεπέρασε την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο ντέρμπι της Βασκονίας το περασμένο Σαββάτο, νικώντας με 2-0 την Οσασούνα στην Παμπλόνα.

Η αποβολή του Κατένα στο 57΄ και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ στο επόμενο λεπτό έκριναν σε μεγάλο βαθμό το γειτονικό ντέρμπι, με τον Μερίνο στο 90΄+8 να δίνει την «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους.

Στο τελευταίο χρονικό ματς της βραδιάς η Τζιρόνα χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο και κάτι προκειμένου να κάνει περίπατο κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο. Δυο γκολ του Στουάνι στο 15′ και το 19′ (με πέναλτι) και ένα ακόμη του Μπλιντ (26′) έκοψαν από νωρίς τα φτερά των Βαγέκας, οι οποίοι απλώς μείωσαν στο 36′ με τον Ράντι Ντέκα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του «Copa del Rey» έχουν ως εξής:

Τρίτη 16/1

Χετάφε – Σεβίλη 1-3

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0

Τενερίφη – Μαγιόρκα 0-1 παρ.

Τετάρτη 17/1

Βαλένθια – Θέλτα 1-3

Οσασούνα – Σοσιεδάδ 0-2

Τζιρόνα – Ράγιο Βαγεκάνο 3-1

Πέμπτη 18/1

Ουνιονίστας – Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς