21.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (6-7 πεν.): Πρόκριση-θρίλερ των Πράσινων, μοιραίοι Καρβάλιο και Καμαρά στα πέναλτι

Το κακό ματς του Καραϊσκάκη πήγε στα πέναλτι, ο Ζοάο Καρβάλιο έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση και ο Μαντί Καμαρά έστειλε την μπάλα στα πουλιά και τον ΠΑΟ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου μέσα στο Καραϊσκάκη αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες είχαν πολλά προβλήματα στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού (1-1 το πρώτο ματς στη Λεωφόρο), με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη ενέργεια στην παράταση αλλά όχι το ίδιο καθαρό μυαλό στα πέναλτι (6-7) όπου τελικά αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο και με μοιραίους τους Καρβάλιο και Καμαρά.

 

Κι αυτό γιατί παρότι είχαν σπαταλήσει ευκαιρίες στο πρώτο μισό της παράτασης και ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι με τον Μλαντένοβιτς, ήρθε ο Καρβάλιο να σπαταλήσει μοναδική ευκαιρία και να χάσει το δικό του. Το θρίλερ συνεχίστηκε, ο Σένκεφελντ είχε εκτελέσει εύστοχα το δικό του και ο Καμαρά σούταρε άουτ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Λίγα πράγματα επιθετικά από το πρώτο μέρος στην αναμέτρηση. Ο ρυθμός ήταν κακός, με πολλές μονομαχίες, κάποια φάουλ στη μεσαία γραμμή και χωρίς κλασικές ευκαιρίες.

Για τον Ολυμπιακό υπήρξε υποψία ευκαιρίας στο 9′ όταν από το γύρισμα του Ορτέγκα δεν κατάφερε να βάλει την προβολή ο Ναβάρο ενώ στο 14′ ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγαλύτερη φάση του όταν από σέντρα του Μαντσίνι ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε ενστικτωδώς.

Λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει περισσότερο. Η κεφαλιά του Ντόη στο 48′ ήταν αδύναμη ενώ ούτε το σουτ του Αλεξανδρόπουλου είχε τύχη.

Η πίεση των Ερυθρόλευκων απέδωσε καρπούς καθώς κράτησε αρκετά χαμηλά τους Πράσινους. Ο Φορτούνης υποχρέωσε σε σημαντική επέμβαση τον Λοντίγκιν, ενώ το σουτ του Μασούρα από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες προς το φινάλε του δευτέρου μέρους το οποίο είχε αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών. Ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Σπόραρ στο 81′ ενώ στο 90+10′ απέτρεψε τον Βέρμπιτς από το να σκοράρει οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος αυτής ο Ολυμπιακός απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τη διάταξη πια να είναι 4-4-2. Η κεφαλιά του Γιόβετιτς στο 99′ πέρασε άουτ ενώ στο 105′ και στο 105+2′ Ορτέγκα και Ποντένσε υποχρέωσαν σε επέμβαση τον Λοντίγκιν.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης έγινε ακόμα πιο κουραστικό με τους ποδοσφαιριστές ειδικά του Παναθηναϊκού να δείχνουν εξαντλημένοι. Το μυαλό και των δύο ομάδων πήγαινε στα πέναλτι κι αυτό συνέβη τελικά…

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Αϊτόρ
1-1 Ροντινέι
1-2 Ρουμπέν
2-2 Μαρτίνς
2-3 Αράο
3-3 Γιόβετιτς
3-4 Γεντβάι
4-4 Ποντένσε
Χαμένο πέναλτι Μλαντένοβιτς
Χαμένο πέναλτι Καρβάλιο
4-5 Κώτσιρας
5-5 Βρουσάι
5-6 Βαγιαννίδης
6-6 Ορτέγκα
6-7 Σένκεφελντ
Χαμένο πέναλτι Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (116′ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (116′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Μαρτίνς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Ρουμπέν), Μαντσίνι (105+1′ Σένκεφελντ), Μπερνάρ (67′ Ζέκα), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Σπόραρ (105+1′ Ακαϊντίν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς