20.6 C
Athens

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-4: Περίπατος στις Σέρρες, δεν χάνει την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο κακό του πρώτο ημίχρονο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές για να τελειώσει ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που πέρασε επικρατώντας με 0-4 από την έδρα του Πανσερραϊκού.

Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε αρκετά θέμα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ακόμη και στο ασταθές του διάστημα κατάφερε να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο σταθερός, περιόρισε τα λάθη και διεύρυνε το προβάδισμα του για να τελειώσει ουσιαστικά από σήμερα την υπόθεση πρόκριση.

Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να κρατήσει την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο μέρος, όπου η αστοχία κόστισε.

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε από τεράστιο λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.  Ο τερματοφύλακας των Ασπρόμαυρων έκανε τεράστιο λάθος και έστειλε την μπάλα στα πόδια του Μούργου, όμως αυτός λίγο πριν πλασάρει γλίστρησε και έτσι η ευκαιρία πήγε χαμένη.

Το γεγονός αυτό δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο ΠΑΟΚ, που βρήκε δύο γρήγορα τέρματα για να πάρει ισχυρό προβάδισμα.

Λίγες στιγμές μετά την ευκαιρία των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 8′, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νάσμπεργκ πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση σε κεφαλιά του Τόμας και άνοιξε το σκορ.

Στο 22′ και μετά από λάθος των γηπεδούχων, ο Σάστρε πήρε την τελική πάσα από τον Ζίβκοβιτς και τελείωσε τη φάση για το 0-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος ήταν σαν να εξαφανίστηκε από το γήπεδο, με τον Πανσερραϊκό να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για να μπει ξανά στο ματς. Η σημαντικότερη ήρθε στο 28′, με τον Γούλερι να κάνει το γυριστό εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ζίβκοβιτς αλλά να βλέπει τον Νάσμπεργκ να διώχνει την μπάλα.

Καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ είχε πάλι ο Γούλερι στο 60′, όμως αυτή τη φορά είδε τον Ζίβκοβιτς να τον νικάει.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 59′, ο Μπράντον Τόμας νικήθηκε από τον Κατσίκα από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος.

Το 0-3 για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 69′ με σουτ του Μάρκος Αντόνιο έξω από την περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε 9 λεπτά αργότερα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που βρήκε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του από τραυματισμό. Μάλιστα το έκανε και με… στυλ, αφού πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή.

Στα λίγα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε από τις Σέρρες με το μυαλό του ήδη στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (ΓΚΑΡΣΙΑ): Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60′ Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60′ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70′ Τομάς), Σοφιανός (46′ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60′ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80′ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Τζίμας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς