22.9 C
Athens

Λοντίγκιν: Η φιλοσοφία του Τερίμ παίρνει σάρκα και οστά, έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε

Στην κάμερα της Cosmote TV μίλησε ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι (21:00) που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε στην Cosmote TV και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πρόκριση.

Επιπλέον τόνισε πως η φιλοσοφία του Φατίχ Τερίμ έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μπορεί να έχεις δύο αποτελέσματα στα οποία να μην χάσεις. Είτε κερδίσεις, είτε έρθεις ισοπαλία και πας την πρόκριση στην παράταση ή και στα πέναλτι. Για το παιχνίδι μας, νομίζω ότι με το χρόνο βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Η φιλοσοφία του νέου προπονητή, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει “σάρκα κι οστά’” και πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να περάσουμε εμείς και όχι ο Ολυμπιακός».

Όσο για τη νέα φιλοσοφία του προπονητή και τον τρόπο που προσαρμόζεται δήλωσε: «Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε στο ποδόσφαιρο, ο καθ’ ένας μας, οι ποδοσφαιριστές, οι τερματοφύλακες, όλοι, έχουμε υπάρξει με πολλούς προπονητές. Ο κάθε προπονητής έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, λειτουργίας. Και από αυτό τον τρόπο πέρασα, έχω περάσει από τέτοιο στάδιο που χρειάζεται να είσαι ψηλά, που χρειάζεται να είσαι λίμπερο.

Γενικά εγώ σαν τερματοφύλακας, είμαι επιθετικός τερματοφύλακας και συνηθίζω να παίζω ψηλά, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ναι, είναι δύσκολο, όλα κρίνονται σε μια λεπτή γραμμή ας του πούμε έτσι. Να βγεις, να μην βγεις. Είναι κάτι το οποίο ζητά ο προπονητής για να υπάρχει πίεση και ψηλά. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ν’ ακολουθήσουμε το πλάνο, όσο καλύτερα μπορούμε φυσικά και να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή, είτε εγώ σαν τερματοφύλακας, είτε οι αμυντικοί, ώστε να πιέσουμε όταν χρειαστεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς