22.6 C
Athens

Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: Με ιδρώτα και μετά από μάχη 3,5 ωρών η πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεπέρασε με δυσκολία και ανατροπή το εμπόδιο του Τόμπσον και προκρίθηκε για έκτη σερί σεζόν στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Βαν Ας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα… χρειάστηκε κόντρα στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον αλλά τελικά κατάφερε να λυγίσει την αντίστασή του με 3-1 σετ και μετά από μάχη 3,5 ωρών στη Μελβούρνη.

Πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open για τον Έλληνα πρωταθλητή και μάλιστα για 6η σερί σεζόν στο τουρνουά. Τον 19χρονο Γάλλο, Βαν Ας θα αντιμετωπίσει ο «Τσίτσι» στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης στην Αυστραλία.

Στο τέταρτο και -όπως αποδείχθηκε- τελευταίο σετ, ο Τόμπσον άντεξε μέχρι το πέμπτο game όταν ο Τσιτσιπάς έκανε break και προηγήθηκε με 3-2.

Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν τα παράτησε και αφού «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα τενίστα στο 10ο game ισοφάρισε σε 5-5 (σ.σ. ενώ έχανε με 40-15), παρατείνοντας την αγωνία θεατών και τηλεθεατών.

Στη συνέχεια, ο Αυστραλός πίεσε ακόμη περισσότερο τον Τσιτσιπά προηγούμενος με 6-5, ενώ το 12ο ήταν το πλέον απολαυστικό game του αγώνα, δεδομένου ότι κρίθηκε στους 20 (!) πόντους, με νικητή τον Τσιτσιπά που ισοφάρισε 6-6.

Η τύχη και αυτού του σετ, κρίθηκε στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» απέφυγε τα σοβαρά λάθη και επικράτησε με 7-4, μετά από μία ώρα και 14 λεπτά.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1, 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς