15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με τους τραυματίες που θα κρίνουν το βασικό πλάνο του Καρβαλιάλ για Παναθηναϊκό

Τα τελευταία αγωνιστικά νέα των Πειραιωτών ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και ο γρίφος για την ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Ποντένσε και Ρίτσαρντς

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την κρίσιμη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, μετά το 1-1 της Λεωφόρου, που θα κρίνει και τη συνέχεια της ομάδας σε έναν από τους τρεις «ανοιχτούς» στόχους της χρονιάς.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο νίκη για να μην μπλέξουν με τη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στους Πράσινους, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να δίνει τον χαρακτήρα «τελικού» στην αναμέτρηση της Τετάρτης (17/1, 21:00) στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης».

Καρβαλιάλ: Δώσαμε την ψυχή μας με την Κηφισιά, παιχνίδι σαν τελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Ολυμπιακού κράτησε κλειστά τα χαρτιά του δίχως να ανακοινώσει αποστολή, όπως συνηθίζει να κάνει, έχοντας αφήσει μερικές ανοιχτές θέσεις και στο πλάνο ενδεκάδας που έχει στο μυαλό του.

Έχοντας ως δεδομένο ότι στα τελευταία ματς παρουσιάζει αρκετές εκπλήξεις στα πρόσωπα της ενδεκάδας, αυτή τη στιγμή αποτελεί γρίφο το ποιοι θα επιλεχθούν για την κρίσιμη ρεβάνς με το «τριφύλλι», αν και κάποιες σταθερές του ρόστερ δύσκολα θα μείνουν εκτός βασικών επιλογών.

Πολλά θα κριθούν και στο τελευταίο «ξεμούδιασμα» της Τετάρτης λίγες ώρες πριν τη σέντρα, όταν και θα φανεί η ετοιμότητα των Ποντένσε, Ρίτσαρντς και Μπιέλ, με τους δύο πρώτους να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες τόσο για να βρίσκονται στην αποστολή όσο ακόμα και στο βασικό σχήμα.

Πασχαλάκης για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό: «Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις»

Από εκεί και πέρα είναι γνωστές οι σημαντικές απουσίες των Ρέτσου και Ελ Αραμπί. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον «τελικό» πρόκρισης στο Φάληρο με τους Πασχαλάκη κάτω από την εστία, Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα και τους Ντόη – Μπιανκόν στα στόπερ.

Ο Έσε δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, ενώ μία θέση δίπλα του διεκδικούν οι Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο, ενώ δεν αποκλείεται να προτιμηθεί και τριάδα στα χαφ. Φορτούνης και Μασούρας έχουν προβάδισμα για την τριάδα στην επίθεση, όπως και ο Φραν Ναβάρο έναντι του Γιόβετιτς για την κορυφή της επίθεσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς