19.7 C
Athens

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 15-10: Στην 5η θέση της Ευρώπης η εθνική πόλο ανδρών

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η εθνική πόλο ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, με την ομάδα του Θ. Βλάχου να κλείνει με νίκη την πορεία της στο τουρνουά επικρατώντας άνετα με 15-10 του Μαυροβουνίου.

Η εθνική ανδρών είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή και με την απαραίτητη συγκέντρωση έμεινε ως το τέλος το «αφεντικό» της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μία σημαντική νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό, όπου πήγε με μεγάλες βλέψεις αλλά η ήττα από την Κροατία στα προημιτελικά την έφτασε τελικά μέχρι την τιμητική θέση.

Η πέμπτη θέση που κατέλαβε η Εθνική πόλο ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της. Την ίδια είχε καταλάβει και στο προηγούμενο ευρωπαϊκό (2022), ενώ δύο φορές κατέληξε στην τέταρτη θέση.

Ο εξαιρετικός Ντίνος Γενηδουνιάς με τέσσερα γκολ ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ για την εθνική, ενώ ακολούθησαν οι Γκίλλας με 3 και Νικολαϊδης, Αργυρόπουλος και Καλογερόπουλος που είχαν από δύο τέρματα.

Οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (4), Σκουμπάκης (1), Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Καλογερόπουλος (2), Αργυρόπουλος (2), Αλαφραγκάκης, Κάκαρης (1), Νικολαΐδης (2), Γκίλλας (3), Τζορτζάτος.

Μαυροβούνιο (Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπργκούλιαν (1), Πέρκοβιτς (1), Αβέρκα (2), Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς (2), Ν. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα (2), Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς (2).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς