18 C
Athens

H αρχή του τέλους για το MEGA

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα υπαχθεί το κανάλι MEGA, αφού οι τράπεζες κατέθεσαν σχετικό αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 30 Οκτωβρίου

Στην τελευταία φάση της… σήψης βρίσκεται το MEGA, αφού, πλέον είναι θέμα ημερών να κατεβάσει «ρολά». Οι τράπεζες κατέθεσαν αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 30 Οκτωβρίου.

Η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Mε τα παραπάνω δεδομένα, το κανάλι θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΔΟΛ. Η εταιρεία αναμένεται να υπαχθεί στο νόμο Δένδια (4307) όπου θα ακολουθήσει και πλειστηριασμός των περιουσιακών της στοιχείων.

Σύμφωνα με τον νόμο Δένδια οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της εταιρείας, ενώ είναι ακόμη σε λειτουργία προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα. Παράλληλα ο ειδικός διαχειριστής που θα έχει την εποπτεία της διαδικασίας προχωρά σε εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην περίπτωση του ΔΟΛ, με τον άλλοτε κραταιό δημοσιογραφικό οργανισμό να καταλήγει στον Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω πλειστηριασμού.

Το περιουσιακό στοιχείο που αναμένεται να γίνει «πόλεμος» για να αποκτηθεί είναι φυσικά η ταινιοθήκη του MEGA, για το οποίο αναμένεται να «μονομαχήσουν» ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον Ιβάν Σαββίδη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς