19.7 C
Athens

Επίσημο: Τέλος από τη Ρόμα ο Μουρίνιο

Μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας η Ρόμα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό

Παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα μετά από 2,5 χρόνια αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα, με τη Ρόμα να παίρνει τελικά την απόφαση να τον απομακρύνει από τον πάγκο του συλλόγου.


Ο Μουρίνιο πληρώνει την πολύ κακή πορεία μέχρι τώρα στη σεζόν όπου οι Τζιαλορόσι βρίσκονται στην 9η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα που η ομάδα αγνοεί τη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια. Μεταξύ αυτών των παιχνιδιών είναι και ο αποκλεισμός από την αιώνια αντίπαλο Λάτσιο στα προημιτελικά του Coppa Italia, ο οποίος έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα.

Ο 60χρονος τεχνικός ανέλαβε τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2021 και κάθισε στον πάγκο της σε 138 παιχνίδια με απολογισμό 68 νίκες, 38 ισοπαλίες και 40 ήττες. Στο διάστημα αυτό πανηγύρισε την κατάκτηση του Conference League (2021/22), ενώ οδήγησε την ομάδα και στον τελικό του Europa League την επόμενη σεζόν όπου ηττήθηκε από τη Σεβίλλη.

Η ανακοίνωση:

«Η Ρόμα ανακοινώνει ότι ο Μουρίνιο και οι συνεργάτες του αποχωρούν άμεσα από τον σύλλογο. Ο Μουρίνιο έγινε ο 60ος προπονητής της Ρόμα τον Μάιο του 2021.

Οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Conference League στα Τίρανα στις 25 Μαϊου 2022 και στον τελικό του Europa League στη Βουδαπέστη την περσινή σεζόν.

Ευχαριστούμε τον Ζοζέ εκ μέρους όλων μας στη Ρόμα για το πάθος και την αφοσίωσή που έδειξε από τότε που ήρθε στους τζαλορόσι είπαν ο Νταν και ο Ράιαν Φρίντκιν.

Θα έχουμε πάντα σπουδαίες αναμνήσεις από τη θητεία του, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν αναγκαία μια άμεση αλλαγή για το καλό του συλλόγου. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον στον Ζοζέ και τους συνεργάτες του. Σύντομα θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για την τεχνική ηγεσία της ομάδας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς