17.8 C
Athens

Σύλληψη Ισραηλινού παίκτη στην Τουρκία για «υποκίνηση μίσους» στο ματς της Αντάλιασπορ με την Τράμπζονσπορ

Ένας Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, ο οποίος εχθές (14/1) έστειλε μέσω του πανηγυρισμού του ένα μήνυμα αναφερόμενος στην σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κατά την διάρκεια αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος «Αντάλιασπορ – Τράμπζονσπορ», συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για «δημόσια υποκίνηση μίσους» και αποκλείσθηκε από την ομάδα του.

«Η εισαγγελία της Αττάλειας άνοιξε δικαστική έρευνα εναντίον του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή, Σαγκίβ Γεχεζκέλ για «δημόσια υποκίνηση μίσους», λόγω του απεχθούς πανηγυρισμού του υπέρ της σφαγής που διέπραξε το Ισραήλ στην Γάζα», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και του ιδιωτικού καναλιού NTV, ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός παίκτης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής.

Ο παίκτης της Αντάλιασπορ, ο οποίος σκόραρε στην αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ (1-1) και είναι οκτώ φορές διεθνής, κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του, αποκάλυψε το μήνυμα «100 ημέρες. 07/10», που ήταν γραμμένο σε έναν επίδεσμο που φορούσε στον καρπό του.

Αυτό το σύντομο μήνυμα, που αναφέρεται στις εκατό ημέρες που πέρασαν από την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ερμηνεύθηκε από τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης ως μαρτυρία υποστήριξης στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που άρχισαν ως αντίποινα στην Λωρίδα της Γάζας.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους», έγραψε ο Τούρκος υπουργός, καταγγέλλοντας μια συνεχιζόμενη «γενοκτονία» στην Γάζα.

Παράλληλα, η διοίκηση της Αντάλιασπορ ανακοίνωσε ότι απέκλεισε τον Ισραηλινό παίκτη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ενέργησε ενάντια στις αξίες της χώρας μας».

ΠΗΓΗΑΠΕ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς