24 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 4-1: Την ισοπέδωσε με τους Βραζιλιάνους δαίμονες και κατέκτησε το 13ο Super Cup της (hls)

Το φάντασμα της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε στο Ριάντ και ο πρώτος ισπανικός τίτλος για το 2024 πήγε στα χέρια της Ρεάλ με πάρα πολύ μεγάλη άνεση. Η Βασίλισσα κατέκτησε το 13ο Super Cup της ιστορίας της και το 2ο την τελευταία τριετία με μια σαρωτική εμφάνιση (4-1) έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Βινίσιους και Ροντρίγκο.

 

Ο πρώτος χρειάστηκε τα πρώτα 39′ του αγώνα για να κάνει χατ τρικ και να γράψει ιστορία σε Clasico του 21ου αιώνα ενώ ο δεύτερος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με τους Μπλαουγκράνα να έχουν ένα σωρό προβλήματα στην αμυντική λειτουργία τους και πολλά προβλήματα.

Ουσιαστικά ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Πρώτα στο 7′ ο Μπέλιγχαμ με τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βινίσιους που πλάσαρε ιδανικά τον Πένια για το 1-0 ενώ στο 10′ σε μια παρόμοια φάση ο Ροντρίγκο έφυγε από τα δεξιά και έστρωσε με ωραίο γύρισμα έτοιμο γκολ στον Βινίσιους για το 2-0.

 

Η Μπαρτσελόνα ήταν τυχερή που μείωσε στο σκορ με ένα μακρινό σουτ του Λεβαντόφσκι στο 33′ αλλά πολύ γρήγορα η Ρεάλ έκανε ξανά δύο τα τέρματά της, με τον Βινίσιους να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αραούχο στο 39′ για το 3-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε (86′ Χοσέλου), Τσουαμενί, Κρόος (81′ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (84′ Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (77′ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους (82′ Καμαβινγκά)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο (61′ Φερμίν), Γκιντογάν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (61′ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Τόρες (61′ Φέλιξ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς