17.8 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Πράσινο έμφραγμα με πέναλτι στο 96′ (vid)

Ένα πέναλτι μέσω VAR έδωσε την ευκαιρία στον Λιβάι Γκαρσία να ισοφαρίσει στο 96' και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει συγκάτοικο στην κορυφή τον ΠΑΟΚ

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει ντέρμπι ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από μια μεγάλη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ έμεινε όρθια και πήρε βαθμό στο 96′ (2-2) με πέναλτι του απίθανου Λιβάι Γκαρσία ενώ θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη στο 98′ αλλά ο Αράο κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του.

Οι Πράσινοι είχαν θέματα στις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, πληγώθηκαν δεχόμενοι ένα γκολ στο 24′ και ενώ ισορρόπησαν και γλίτωσαν από ένα δεύτερο, δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα από το 66′ με το γκολ του Αράο (σκόραραν οι δύο στόπερ του τριφυλλιού).

 

Οι Κιτρινόμαυροι αρνήθηκαν να χάσουν και διατηρήθηκαν στο -2 από την κορυφή όπου πλέον βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο -6 βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 24′ με τον Λιβάι Γκαρσία. Από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, ο επιθετικός της Ένωσης έφυγε φάτσα με τον Λοντίγκιν και πλάσαρε για να κάνει το 1-0.

 

Η απάντηση των Πράσινων ήρθε στο 31′. Από μια εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά και αδυναμία των Κιτρινόμαυρων να απομακρύνουν σωστά, ο Χουάνκαρ σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Γεντβάι με κεφαλιά έκανε το 1-1.

 

Οι Πράσινοι είχαν ισορροπήσει την κατάσταση στο δεύτερο μέρος αν και έπαιξαν αρκετά με τη φωτιά και τη γραμμή της άμυνας ψηλά. Θα μπορούσε να το πληρώσει στο 59′ όταν ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της πράσινης άμυνας και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν για το 2-1. Ο Αλ Χακίμ εξέτασε τη φάση στο VAR και υπέδειξε φάουλ στην αρχή της φάσης σε μαρκάρισμα του Γκατσίνοβιτς στον Μπερνάρ.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε στο 63′ με την προβολή του Ιωαννίδη και στο 66′ έκανε την ανατροπή.

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, τον Κώτσιρα να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να βρίσκει τον Αράο που από κοντά με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2 προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην Ένωση.

 

Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα φρέσκαραν κάπως το σύνολό του αλλά πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες η ΑΕΚ δεν έφτιαξε με εξαίρεση τη φάση του 77ου λεπτού όπου ο Λιβάι Γκαρσία από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε απάντηση στην κεφαλιά του Κάλενς στο 87′ σε ένα από τα πολλά κόρνερ που εκτέλεσε στο διάστημα που πίεσε η Ένωση, ενώ στο 89′ ο Σιντιμπέ γύρισε από τα δεξιά αλλά ο Λιβάι Γκαρσία δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η πίεση απέδωσε καρπούς τελικά στις καθυστερήσεις όταν ο Σουηδός διαιτητής υπέδειξε – με χρήση VAR – πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Ζέκα. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 96′.

 

Μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το 3-2 στο 98′ όταν από σουτ και επέμβαση του Λοντίγκιν, ο Αραούχο πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Αράο έβαλε με σωτήριο τάκλιν την προβολή και κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 24′, 90+6′ πεν. Λιβάι Γκαρσία / 31′ Γεντβάι, 66′ Αράο

Διαιτητής: Αλ Χακίμ

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Κάλενς, Σιμάνσκι / Μαντσίνι, Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (63′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (75′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός), Ιωαννίδης (85′ Σπόραρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς