16.4 C
Athens

Ligue 1: Ρεν και Ρεμς «δούλεψαν» για την Παρί, ήττες για Νις και Μονακό

Με… ροδοπέταλα αρχίζει να στρώνεται ο δρόμος προς έναν ακόμα τίτλο για την Παρί Σεν Ζερμέν αφού όλοι δούλεψαν για εκείνη τη 18η αγωνιστική.

Οι Παριζιάνοι φιλοξενούνται στην έδρα της Λανς και με βαθμό ή βαθμούς θα ανοίξουν τη διαφορά από Νις και Μονακό που γνώρισαν βαριές ήττες το Σάββατο.

H Ρεν επικράτησε άνετα με 2-0 της ομάδας της Νίκαιας στη Βρετάνη και την οδήγησε στην 3η ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα (και οι τρεις τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές). Ο Μπουριζό άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 31′ και στο 54′ ο Καλιμουεντό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Φαριόλι που είναι δυσκοίλια στο γκολ και το έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Νωρίτερα, η Μονακό υπέστη βαριά ήττα στο Πριγκιπάτο από τη Ρεμς (1-3) πληρώνοντας τα πολλά αμυντικά κενά της στο τρανζίσιον.

Ο Τέουμα έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με δυνατό σουτ στο 35′ με τον Μπεν γεντέρ να απαντά και να βρίσκει το 4ο του γκολ του στα τελευταία τρία παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ήταν ανώτεροι και βρήκαν δύο ακόμα τέρματα στο δεύτερο μέρος με τον Χάντρα και τον Ματουσίβα για να πανηγυρίσουν σπουδαία νίκη και να ανοίξουν τον δρόμο στην Παρί για να κάνει κι εκείνη ευκολότερο το έργο της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 12/1

Μαρσέιγ – Στρασμπούρ 1-1 (2′ Ζιγκό / 90+1′ Σεμπάς)

Σάββατο 13/1

Μονακό – Ρεμς 1-3 (49′ Μπεν Γεντέρ / 35′ Τέουμα, 55′ Χάντρα, 90+4′ Ματουσίβα)

Ρεν – Νις 2-0 (31′ πεν. Μπουριζό, 54′ Καλιμουεντό)

Κυριακή 14/1

Λιλ – Λοριάν (14:00)

Μπρεστ – Μοναπελιέ (16:00)

Μετς – Τουλούζ

Ναντ – Κλερμόν

Χάβρη – Λιόν (18:05)

Λανς – Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς