22.4 C
Athens

Πήρε το…οικογενειακό ντέρμπι η Σάλτσμπουργκ, δύσκολα η Σέλτικ

Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε της Λειψίας εκτός έδρας, ενώ η Σέλτικ δυσκολεύθηκε να νικήσει την Ρόζενμποργκ

Η Σάλτσμπουργκ ήταν αυτή που επικράτησε στην κόντρα των «αδερφών» ομάδων (λόγω κοινού χορηγού Red Bull), αφού επικράτησε με 3-2 της Λειψίας για τον δεύτερο όμιλο του Europa League.

Η Σάλτσμπουργκ άνοιξε το σκορ στο 20’ με τον Νταμπούρ. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Αϊνταρά διπλασίασε τα τέρματα για τους πρωταθλητές Αυστρίας στο 23’.

Στο 70’ ο Λάιμερ μείωσε σε 1-2 για την Λειψία. Στο 82’ ο Πόουλσεν ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους. Όμως η Σάλτσμπουργκ δεν είχε πει την τελευταία της…λέξη και πήρε τη νίκη με το γκολ της «χρυσής» αλλαγής της Γκουλμπράσεν στο 89’.

Λειψία: Εμβογκό, Λάιμερ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Μουκιελέ (46’ Χάλστενμπεργκ), Καμπλ, Ίλζανκερ, Κούνια, Σάμπιτσερ, Ογκουστέν (46’ Πόουλσεν), Μπρούμα (46’ Ντεμέ)
Σάλτσμπουργκ: Βάλκε, Λάινερ, Αντρέ Ραμάλιο, Πόνγκρατσιτς, Ίλμερ, Βολφ, Σαμασεκού, Σλάγκερ (86’ Γιουνούζοβιτς), Αϊνταρά, Γιαμπό (71’ Μιναμίνο), Ντάμπουρ (83’ Γκουλμπράσεν)

Η Σέλτικ τα βρήκε ξανά «σκούρα» απέναντι στην Ρόζενμποργκ, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στα προκριματικά του Champions League. Οι πρωταθλητές Σκοτίας επικράτησαν τελικά με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Γκρίφιθς στο 88’.

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Μπογιατά, Μπένκοβιτς, Τέρνι, Ρόγκιτς (58’ Σινκλέρ), Μπράουν, Φόρεστ (58’ Τζόνστον), ΜακΓκρέγκορ, Εντσάμ, Εντουάρ (76’ Γκρίφιθς)
Ρόζενμποργκ: Χάνσεν, Χέντενσταντ, Χόβλαντ, Ρεγκίνιουσεν, Μέλινγκ, Ντένιτς, Γιένσεν, Κόνραντσεν (45+1’ Λουντέμο), Σόντερλουντ (78’ Λεβί), Ζεμπαλί, Ντε Λάνλαϊ (69’ Τρόντσεν)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

  1. Σάλτσμπουργκ 3 (3-2)
  2. Σέλτικ 3 (1-0)
  3. Λειψία 0 (2-3)
  4. Ρόζενμποργκ 0 (0-1)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς