23.3 C
Athens

Μπαλτάκος: Η ΕΠΟ δεν σχετίζεται με τη διαιτησία, κάνουμε προσπάθεια για να μειωθεί η τοξικότητα

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε διπλωματική απάντηση σε ερώτηση για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας και τόνισε ξανά πως ουδεμία σχέση έχει με τους ορισμούς στην ΚΕΔ και τις διαιτητικές αποφάσεις

Ο Τάκης Μπαλτάκος τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ για τα θέματα που ταλανίζουν τελευταία το ελληνικό ποδόσφαιρο ιδίως μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες – μηνήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός διά στόματος Αλέξη Κούγια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για την αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, λέγοντας πως «είναι θέμα της δικαιοσύνης», ενώ για άλλη μία φορά υποστήριξε πως «η ΕΠΟ δεν σημαίνει διαιτησία, γι’ αυτό και ο ίδιος δεν τοποθετείται για θέματα που αφορούν διαιτητικές αποφάσεις».

Έχει φροντίσει, όμως, να βάλει τον Μάνταλο στη θέση του διοικούντα της ΚΕΔ, με τα αποτελέσματα να είναι αυτά που βλέπουμε κάθε Κυριακή…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για την προσπάθεια να «μειωθεί η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» αλλά και την περιβόητη έδρα του τελικού του Κυπέλλου, που ακόμη δεν έχει βρεθεί:

Για τις μηνύσεις, οι οποίες έγιναν στην ΕΠΟ, αλλά και στον πρόεδρό της, από τον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Για το τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Διαχρονικά υπάρχει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να εκλείψει και να μειωθεί. Δεν το βλέπω να γίνεται, όμως, δυστυχώς».

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για πρόκριση στο Euro: «ΕΠΟ σημαίνει εθνική ομάδα κι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει διαιτησία, γι’ αυτό κι εγώ δεν σχολιάζω ή δεν απαντώ περί διαιτησίας. Για μας, η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Euro αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Πρωταρχικό ζήτημα και δουλεύουμε σε αυτή την προοπτική. Τόσο για την ΕΠΟ, όσο και για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα θα πάνε καλά, πιστεύω…».

Για τον τελικό του Κυπέλλου και τα διαθέσιμα γήπεδα: «Υπάρχουν τρία γήπεδα. Στην Πάτρα, τον Βόλο και στο Ηράκλειο. Οι δυνατότητες, που έχουμε. Υπάρχει και μία τέταρτη επιλογή, αλλά δεν θέλω να την πω τώρα. Τέλος Ιανουαρίου πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποφασίσει. Για την προοπτική του εξωτερικού, δεν το λέω τώρα, το είχαμε πει πέρυσι… Κι εκεί υπάρχουν πολλές δυσκολίες κυρίως για τις ομάδες. Το πρόγραμμα είναι στενό λόγω του Euro».

Για το αν θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ: «Σας φαίνομαι καθόλου κουρασμένος; Δεν είμαι καθόλου. Το μόνο κουραστικό είναι η ξεκούραση. Δεν μιλάμε για υποψηφιότητες. Για το όριο της ηλικίας, θα έχουμε θέμα στην εκτελεστική επιτροπή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς