18.7 C
Athens

Κροατία – Ελλάδα 13-8: Κατάρρευση στο Ζάγκρεμπ για την εθνική Ανδρών, αποκλεισμός από τους οικοδεσπότες

Η εθνική ήταν μπροστά με 6-5 στο τέλος του β' οκταλέπτου αλλά στη συνέχεια οι Κροάτες έσβησαν τα φώτα και με ένα απίθανο σερί 8-0 πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Το μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το μοναδικό που λείπει στην εθνική πόλο Ανδρών. Δεν θα έρθει ούτε φέτος.

Η Ελλάδα γνώρισε βαριά ήττα από την Κροατία στον προημιτελικό, με τους οικοδεσπότες να πανηγυρίζουν μια άνετη νίκη στο Ζάγκρεμπ (13-8) και να συνεχίζουν την πορεία τους στα ημιτελικά.

 

Η εθνική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συνεχίσει την παρουσία της για το καλύτερο πλασάρισμα (θέσεις 5-8), με την αναμέτρηση με τη Ρουμανία να είναι η πρώτη το Σάββατο.

 

Στο κατάμεστο κολυμβητήριο, οι διεθνείς εμφάνισαν καλό πρόσωπο για δύο οκτάλεπτα χάρη σε καλή άμυνα στον φουνταριστό αλλά και με σωστές επιλογές στην επίθεση με το 5-6 (16′) να αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ωστόσο, η Κροατία έκανε την αντεπίθεσή της στο 3ο οκτάλεπτο με ένα σερί 4-0 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο Μπίγιατς έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις, η Ελλάδα είχε τρομακτικά προβλήματα στον παίκτη παραπάνω και τα σουτ από την περιφέρεια ήταν απογοητευτικά.

Πλέον η εθνική καλείται να ανασυνταχθεί ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος εκεί όπου θα παλέψει ξανά για μετάλλιο.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 2-3, 4-0, 4-2

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπιλιάκα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζουβέλα, Μάρινιτς, Κράγκιτς4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς