23.3 C
Athens

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ που τραυματίστηκαν στην οπαδική συμπλοκή στη Βούλγαρη

Ελεύθεροι, με τον όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους, αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην περιοχή της Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Επρόκειτο για επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ, κατά το οποίο τραυματίστηκαν στο κεφάλι και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο δύο υποστηρικτές του «Δικεφάλου».

Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν σήμερα ήταν οι δύο τραυματίες, ενώ ο τρίτος ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια από την Αστυνομία και κατέστη κατηγορούμενος για πλημμεληματικές πράξεις με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Κατά πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται τη δικογραφία, αρνήθηκαν τις πράξεις, κάνοντας λόγο για επίθεση την οποία δέχθηκαν την ώρα που επέστρεφαν με δίκυκλες μηχανές στα σπίτια τους, ύστερα από την παρακολούθηση ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου στην Μίκρα (ποδόσφαιρο σάλας).

Η δικογραφία για την ίδια υπόθεση περιλαμβάνει άλλους τρεις οπαδούς της ίδιας ομάδας (αφέθηκαν ελεύθεροι με τον ίδιο όρο), όπως επίσης εννέα οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στους οποίους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού (και επιπλέον ένας 16χρονος για τον οποίο η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω ανηλικότητας).

Οι εννέα κατηγορούμενοι που διώκονται για το κακούργημα είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, αλλά ενάμιση μήνα αργότερα το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτό το αίτημά τους για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (μεταξύ άλλων απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων της ομάδας τους).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς