24 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 13-5: Δίκαιος αποκλεισμός, θα διεκδικήσει το χάλκινο η εθνική γυναικών

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό της πιο ποιοτικής Ισπανίας, αλλά θα έχει την ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τη στείλει και στην Ολυμπιάδα του 2024

Η εθνική γυναικών δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό των Ισπανίδων και αποκλείστηκε με σκορ 13-5 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο έχοντας πλέον ως μεγάλο στόχο το χάλκινο μετάλλιο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να της χαρίσει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ποια είναι αυτή η προϋπόθεση; Η Ολλανδία να κερδίσει την Ιταλία στον έτερο ημιτελικό και να στείλει τις Ιταλίδες πάνω μας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι για την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό και το απευθείας εισιτήριο για το Παρίσι.

Στο αποψινό παιχνίδι, η «γαλανόλευκη» δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά κι έμεινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της νίκης από το πρώτο οκτάλεπτο.

Η Ξενάκη με τρία τέρματα ήταν ξανά η κορυφαία της εθνικής, αλλά δεν αρκούσε από μόνη της, με τις Γιαννοπούλου και Ασημάκη να πετυχαίνουν τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ολλανδία και την Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ράμος, Πιράλκοβα (1), Εσπάρ (1), Ορτίθ (2), Πέρες (1), Κρέσπι (1), Ρουίθ (1), Πένια (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρθία (1), Λέιτον, Τέρε.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη (3), Ασημάκη (1), Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς