19 C
Athens

Ελλάδα – Ολλανδία 15-10: Έδειξε χαρακτήρα και προκρίθηκε με άνεση στους «8» της Ευρώπης

Η εθνική πιστοποίησε την ανωτερότητά της στην πισίνα κόντρα στους Ολλανδούς και τσέκαρε με άνεση και στυλ το εισιτήριο για την οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία για μία θέση στη ζώνη των μεταλλίων

Η εθνική Ελλάδας έκανε το χρέος της κόντρα στην Ολλανδία και με τη νίκη της με 15-10 πιστοποίησε την ανωτερότητά της στην πισίνα κι εξασφάλισε μέσω των playoffs την πολυπόθητη και άξια πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία για μία θέση στη ζώνη των μεταλλίων στο Ζάγκρεμπ.

Την Παρασκευή (12/1, 17:30) η μεγάλη μάχη της «γαλανόλευκης» με την οικοδέσποινα Κροατίας για τη νίκη που θα της χαρίσει άλλη μία σπουδαία παρουσία στα ημιτελικά με φόντο το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η εθνική, που οδηγήθηκε στη διαδικασία των playoffs μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στον όμιλό της, επέβαλε από το πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης τον ρυθμό της όντας κυρίαρχη και με καλό επιθετικό ρυθμό απέναντι στους Ολλανδούς που ακολούθησαν όσο μπορούσαν.

Σπουδαία εμφάνιση του Ντίνου Γενηδουνιά που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 5 τέρματα, ενώ ακολούθησαν οι Βλαχόπουλος και Σκουμπάκης που είχαν από δύο.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών στο Ευρωπαϊκό πόλο ανδρών:

12/01 14:00 Ουγγαρία – Σερβία
12/01 15:30 Ισπανία – Γεωργία ή Ρουμανία
12/01 17:30 Κροατία – Ελλάδα
12/01 19:15 Ιταλία – Μαυροβούνιο

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θ. Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος Κανακάκης 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Χόισμανς, Γκμπανταμάσι 1, Φαν ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Φαν Άιπερεν, Φαν ντερ Βέιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μούλερ, Ντε Βερντ 1, Κόπμαν, Τεν Μπρουκ 2, Βέστερφελντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς