16.5 C
Athens

Πρώτη ήττα από αγγλική ομάδα για τον ΠΑΟΚ!

Η Τσέλσι πέτυχε ό,τι δεν κατάφεραν η Άρσεναλ και η Τότεναμ απέναντι στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Πλούσιο σε αγώνες με αγγλικές ομάδες δεν είναι η ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα παρέμενε αήττητος από αυτές ήταν κάτι αξιοσημείωτο. Πλέον δεν μπορεί να υπερηφανεύεται γι’ αυτό, μια και η Τσέλσι τον νίκησε με 1-0 και έβαλε τέλος στο αήττητο τεσσάρων αγώνων.

Το 1997-98, ο «Δικέφαλος» είχε πετύχει την ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, στην οποία έπαιζαν πολλοί Άγγλοι (Σίμαν, Ράιτ, Πλατ, Άνταμς) και Γάλλοι διεθνείς (Πετί, Βιεϊρά, Ανελκά). Νίκησε 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Κώστα Φραντσέσκου στο 67′ και στη ρεβάνς απέσπασε 1-1, με τον Ζήση Βρύζα να «παγώνει» το Χάιμπουρι στο 87′.

Το 2011-12, η Τότεναμ φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Το ματς της 1ης αγωνιστικής στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 0-0, όμως ο ΠΑΟΚ τη νίκησε με 2-1 με γκολ των Δημήτρη Σαλπιγγίδη (6′) και Κλάους Αθανασιάδη (14′), παρότι έμεινε από το 37′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δημήτρη Σταφυλίδη. Με αυτό το ιστορικό «διπλό» (το πρώτο ελληνικής ομάδας στην Αγγλία μετά το 3-2 της ΑΕΚ επί της Ντέρμπι Κάουντι το 1976-77), είχε πάρει και την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς