17.1 C
Athens

Τα δύο σημαντικά γκολ του Αλεξανδρόπουλου και οι λύσεις που δίνει στον Ολυμπιακό

Ο 22χρονος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Κάρλος Καρβαλιάλ και το γκολ του στη Λεωφόρο δεν αποκλείεται να αποδειχθεί... γούρικο όπως αυτό απέναντι στην Γκενκ

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πήρε την ευκαιρία του στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο στο πλευρό του Σαντιάγκο Έσε και ο διεθνής μέσος τα πήγε εξαιρετικά για τα δεδομένα του αγώνα και των απαιτήσεων απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ο 22χρονος χαφ έχει κυρίως αγωνιστεί φέτος σε τριάδα μέσων σε ένα πιο… αμυντικογενές πλάνο και σε διάταξη 4-3-3. Ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε δείξει τις ικανότητές του και στο σκοράρισμα, κάτι που δείχνει σταδιακά και με τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής μέσος πατάει περιοχή, διαβάζει τις φάσεις στην επίθεση και δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του. Ο ρόλος του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν περιορισμένος, αν και υπήρξαν παιχνίδια που έκανε τη διαφορά είτε με το γκολ του είτε με τον τρόπο που κάλυψε χώρους και βοήθησε στη μετάβαση στην επίθεση.

 

Είναι ενδεικτικό πως έχει ποσοστό που αγγίζει το 85% στις μεταβιβάσεις του πάνω από τη μεσαία γραμμή, έχει πολλές επαφές με την μπάλα και καλείται να βελτιώσει το κομμάτι των μονομαχιών.

Συνολικά ανακτά δύο φορές την κατοχή ανά παιχνίδι και είναι φανερό πως «βολεύεται» με δύο ακόμα καθαρούς χαφ για να απελευθερώνεται και να καλύπτονται ορισμένες αδυναμίες στον αμυντικό τομέα. Είναι κάτι που δουλεύει και είναι προφανές ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό έδωσε πολλά τρεξίματα στον χώρο του άξονα.

 

Το γκολ που σημείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του ενδεχομένως να παίξει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «8» του Κυπέλλου. Όπως έπαιξε και αυτό – το πρώτο του με τους Ερυθρόλευκους – απέναντι στην Γκενκ στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Europa League.

 

Ο 22χρονος έχει επιβεβαιώσει πως μπορεί αν σταθεροποιήσει την απόδοσή του να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για τον Ολυμπιακό, ειδικά στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς