24 C
Athens

Ρεάλ – Ατλέτικο 5-3 (παρ.): Η Βασίλισσα έδειξε μέταλλο και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup στο Ριάντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ξανά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη στο Ριάντ και σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύρισε στην παράταση την πρόκριση (5-3) στον τελικό του Super Cup Ισπανίας όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Οσασούνα.

Ήταν τόσο εντυπωσιακός ο ημιτελικός και τόσα πολλά τα γκολ που αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα σημειώθηκαν τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος (2-2) ενώ αμφότερες οι ομάδες σκόραραν τουλάχιστον τρία τέρματα σε μαδριλένικο ντέρμπι μετά από 34 χρόνια.

 

Ο Ερμόσο άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά στο 6ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν αλλά η απάντηση της Ρεάλ ήταν εκκωφαντική: ο Ρούντιγκερ απάντησε στο 20′ με το ίδιο νόμισμα και στο 29′ ο Μεντί ολοκλήρωσε υποδειγματικά τη συνεργασία του με τον Καρβαχάλ για να κάνει το 2-1.

Η Ατλέτικο ισοφάρισε στο 37′ με τον Γκριεζμάν που διάγει μια απίστευτη σεζόν και έγινε και με τη βούλα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 174 γκολ ξεπερνώντας τον Λουίς Αραγονές.

Η Ρεάλ είχε το πάνω χέρι στο δεύτερο μέρος αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρήκαν εκ νέου δίχτυα στο 78′ όταν σε μια περίεργη φάση η μπάλα εξοστρακίστηκε στον Ρούντιγκερ για το 2-3. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η Βασίλισσα έμεινε ζωντανή με τον εκπληκτικό και MVP Καρβαχάλ να κάνει το 3-3 στο 85′ για να οδηγήσει σε έξτρα ημίωρο τον ημιτελικό.

Εκεί η κούραση ήταν εμφανής αλλά οι αλλαγές κάπως φρέσκαραν την εικόνα της Ρεάλ που στο 116′ έκανε το 4-3 με το αυτογκόλ του Σάβιτς στην προσπάθεια του Μαυροβούνιου να απομακρύνει προ του Χοσέλου και στις καθυστερήσεις ο Μπραΐμ Ντίαθ έβαλε κερασάκι στην τούρτα για το 5-3.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κέπα, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (81′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (112′ Γκιουλέρ), Τσουαμενί (82′ Ντίαθ), Μόντριτς (67′ Κρόος), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (106′ Χοσέλου), Ροντρίγκο (106′ Θεμπάγιος)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Γιορέντε (106′ Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (90′ Βίτσελ), Κόκε (104′ Γκαλάν), Σαούλ (67′ Μολίνα), Λίνο (67′ Ρικέλμε), Μοράτα (91′ Κορέα), Γκριεζμάν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς