19.4 C
Athens

ΠΑΟΚ: Πέμπτη φορά δύο σερί εντός έδρας ήττες

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα στην Τούμπα στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι που δεν είναι σπάνιο

Μετά το 1-4 από την Μπενφίκα, ήρθε και το 0-1 από την Τσέλσι, για να αποδείξει ότι η δύναμη που δίνουν στον ΠΑΟΚ οι οπαδοί του, όταν δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας, δεν είναι πάντα αρκετή για το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη αλλά η πέμπτη φορά που ο «Δικέφαλος» χάνει δύο διαδοχικά εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Η αρχή είχε γίνει το 1991-92, όταν ο ΠΑΟΚ που μόλις είχε αποκλείσει την ισχυρή τότε Μαλίν (με νίκη στο Βέλγιο με γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη στην εκπνοή), έχασε 2-0 από τη Σβαρόφσκι Τιρόλ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Και τη χρονιά που ακολούθησε, διεξήχθη ο αγώνας-ντροπή με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος διεκόπη στο 45′ λόγω εισβολής των οπαδών του με το σκορ 0-2 (κατακυρώθηκε τελικά 0-3 υπέρ των Παριζιάνων).

Το 2004-05, στην παρθενική συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η ήττα μετατράπηκε σε 0-3 όταν ανακαλύφθηκε η αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά. Ο ΠΑΟΚ έχασε και στη ρεβάνς του Ισραήλ (1-0) και μεταπήδησε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο πλαίσιο του οποίου έχασε 2-3 από την Αλκμαάρ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του.

Το 2013-14, η νέα απόπειρα πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν επίσης ανεπιτυχής. Μάλιστα, παρά τον αρχικό αποκλεισμό από τη Μέταλιστ Χάρκιφ στον 3ο προκριματικό, εξαιτίας και του 0-2 στην Τούμπα, ήρθε η δεύτερη ευκαιρία από την ΟΥΕΦΑ (η οποία απέβαλε τους Ουκρανούς λόγω της εμπλοκής τους σε παλιότερο στημένο εγχώριο αγώνα). Ομως, ούτε στο ματς των πλέι οφ η τύχη του ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη. Παρά το 1-1 στο Γκελζενκίρχεν, ήρθε η ήττα με 3-2 στην Τούμπα με δύο γκολ του Ούγγρου, Άνταμ Σάλαϊ, που έκανε πρόσφατα ζημιά και στην Εθνική μας.

Τέλος, η αποτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ το 2014-15, επισφραγίστηκε με δύο ήττες στα ισάριθμα τελευταία ματς στην Τούμπα. Πρώτα από τη Φιορεντίνα (0-1) και μετά από την Γκινγκάμπ (1-2).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς