20.9 C
Athens

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-2: Έβγαλε την υποχρέωση και τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά

Ο Δικέφαλος χωρίς να ενθουσιάσει διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στον Βόλο και σφράγισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου

Χωρίς να ανεβάσει ρυθμό και να ενθουσιάσει, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 0-2 από την έδρα του Βόλου και σε συνδυασμό με το 1-0 της Τούμπας προκρίθηκε στη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Δικέφαλος έψαχνε την επιστροφή του στις νίκες σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση μετά την ήττα της Κυριακής στο ντέρμπι με τον Άρη. Η νίκη ήρθε, ωστόσο οι Ασπρόμαυροι δεν εντυπωσίασαν.

Βέβαια δεν απειλήθηκαν και ποτέ από την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ, αν εξαιρέσει κανείς 2-3 περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν γρήγορα στο σκορ χάρη στον Γιάννη Κωνσταντέλια, που φάνηκε από την αρχή πως ήταν ο ποδοσφαιριστής με την περισσότερη διάθεση στο σημερινό παιχνίδι.

Αρχικά έφτιαξε την πρώτη τελική των φιλοξενουμένων με τον Μπράντον Τόμας να μην την αξιοποιεί, ενώ με τις κούρσες του έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Βόλου.

Από μία τέτοια κούρσα προήλθε και το 0-1, με τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο και να την κουβαλάει μέχρι έξω από την περιοχή για να πλασάρει όμορφα και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 17′.

 

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρχαν φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 52′ ο Δικέφαλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καλογερόπουλου μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες, με το παιχνίδι ωστόσο να συνεχίζεται κανονικά μετά και τον απαραίτητο έλεγχο του VAR.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού, με τον Ζίβκοβιτς αρχικά να έχει απάντηση στο σουτ του Κόμπα και στη συνέχεια αυτό του Καραγιάννη να περνάει λίγο άουτ.

Στο 69′ ο ΠΑΟΚ ζήτησε νέο πέναλτι για μαρκάρισμα του Καλογερόπουλου πάνω στον Ντεσπόντοφ, με την κατάληξη να είναι η ίδια όπως στην πρώτη περίπτωση.

Σε εκείνο το σημείο ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές και δικαιώθηκε αμέσως. Ο Σάστρε πάτησε περιοχή μετά από πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, γύρισε την μπάλα και μετά από κόντρα σε πλασέ του Κωνσταντέλια αυτή κατέληξε στον Σβαμπ για να τη στείλει στα δίχτυα στο 73ο λεπτό.

 

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε ξανά, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος και τον ΠΑΟΚ να περνάει στους «8» όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό.

ΒΟΛΟΣ (ΛΟΠΕΘ): Κόβατς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (62′ Ράτσιτς), Κίτσος, Γκλάβτσιτς (71′ Λούνα), Τρουιγέ (82′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (62′ Κόμπα), Καραγιάννης, Μπερτόλιο, Γκαρσία

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας (70′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (70′ Αντ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (81′ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο (70′ Τάισον), Μπράντον (78′ Τζίμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς