15.8 C
Athens

Πανσερραϊκός – Αστέρας 1-1: Οι Σερραίοι επέστρεψαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια

Ένα γκολ του Άλεξιτς και σε συνδυασμό με την άνετη νίκη-μισή πρόκριση στην Τρίπολη πριν από έναν μήνα ήταν αρκετά για να δώσουν στον Πανσερραϊκό το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την αποψινή ισοπαλία (1-1) στην έδρα του με τον Αστέρα.

Οι Σερραίοι μπήκαν αποφασισμένοι για την πρόκριση και τα κατάφεραν, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μάντζη από το πρώτο ημίχρονο, είναι αυτοί που στο τέλος πανηγύρισαν την επιστροφή σε προημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 12 χρόνια, όταν είχαν αποκλειστεί από τον ΟΦΗ (τη σεζόν 2011-12).

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού «Βόλος – ΠΑΟΚ», με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει το πλεονέκτημα από τη νίκη του με 1-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι Αρκάδες έδειξαν ξανά ότι έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τον θεσμό του Κυπέλλου έχοντας ως βασικό στόχο της σεζόν την παρουσία στα πλέι οφ, με τον Ράσταβατς να προχωρά σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΗ

Τελικώς, ακόμα κι αν ο Μάντζης έδωσε ενδιαφέρον στο ζευγάρι με το γκολ του από το πρώτο ημίχρονο, η άψογη κεφαλιά του Άλεξιτς στο δεύτερο και η αποβολή του Ντιαρά με δύο κίτρινες έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Σερραίων που δίκαια πήραν το εισιτήριο για την οκτάδα μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

ΤΟ 1-1 ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΤΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντάνκερλουι (38′ Πηλέας), Μορέιρα (46′ Άλεξιτς), Οικονόμου (79′ Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62′ Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46′ Στάικος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καρμόνα (60′ Γκαρσία), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46′ Πίτσου), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60′ Κωστέας), Καλτσάς (46′ Ζουγλής), Μάντζης (75′ Χριστόπουλος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς