21.5 C
Athens

Mundo Deportivo: «Ομάδα του Ντουμπάι στη EuroLeague τη νέα σεζόν, τόσα θα εισπράξουν οι μέτοχοι»

Το έγκυρο καταλανικό Μέσο αποκαλύπτει λεπτομέρειες της εισόδου της ομάδας από το Ντουμπάι στη EuroLeague τη σεζόν 2024/25

Οι εξελίξεις στη EuroLeague είναι καταιγιστικές καθώς σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Mundo Deportivo, η ομάδα από το Ντουμπάι μπαίνει στη EuroLeague από τη σεζόν 2024/25.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του έγκυρου καταλανικού Μέσου ισχυρίζεται πως τον Φεβρουάριο αναμένεται να κλειδώσει οριστικά η συμφωνία που θα φέρει συνολικά στα ταμεία της διοργανώτριας Αρχής το ποσό των 150.000.000 ευρώ ως το 2030.

Οι 13 μέτοχοι (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπάγερν και Βιλερμπάν) θα εισπράξουν συνολικά 5 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας (1 εκατ. ευρώ ετησίως) ενώ θυμίζουμε πως στην κρυφή ψηφοφορία οι 12 ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της ομάδας του Ντουμπάι και η Μακάμπι φέρεται να είναι η μοναδική που έχει ψηφίσει αρνητικά.

Οι δύο προϋποθέσεις συμμετοχής του συλλόγου αφορούν στην ένταξή του σε εγχώρια λίγκα – αναμένεται να συμμετάσχει στην Αδριατική – και θα έχει περιορισμό στον προϋπολογισμό των συμβολαίων της.

Το άνοιγμα στη Μέση Ανατολή φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού δημιουργείται η προοπτική ίδρυσης πρωταθλήματος στη χώρα ώστε η πρωταθλήτρια να παίρνει το εισιτήριο για τη EuroLeague.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς