20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Με αλλαγές στην άμυνα κι ένα ερωτηματικό στο κέντρο το πλάνο Καρβαλιάλ για Λεωφόρο

Οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν αγωνιστική αντίδραση κόντρα σε όλους και σε όλα, με φόντο την πρώτη «μάχη» πρόκρισης στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό: Η ενδεκάδα που σκέφτεται ο Καρβαλιάλ και τα νέα πρόσωπα

Ο Ολυμπιακός αναζητά νίκη αντίδρασης μέσω Κυπέλλου, στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν μία πειστική εμφάνιση κι ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» για το Κύπελλο, ώστε να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά έχοντας τη ρεβάνς στο γήπεδό τους μία εβδομάδα αργότερα.

Σε αυτά τα πλαίσια κι έχοντας αφήσει στην άκρη (πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια) την ήττα από την ΑΕΚ -με τον τρόπο που αυτή ήρθε ελέω… Μαρέφκα- η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ δείχνει έτοιμη για τη «μάχη» στο άδειο «Α. Νικολαϊδης» απέναντι σε αυτή του Φατίχ Τερίμ, που ακόμα ψάχνεται με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο, ωστόσο έχει καλή ψυχολογία μετά τις δύο νίκες επί του ΠΑΣ και του Παναιτωλικού.

Καρβαλιάλ: Δείξαμε χαρακτήρα κόντρα στην ΑΕΚ, γνωρίζουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό

Στο κομμάτι της ενδεκάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα και πρόσωπα στις τελευταίες προπονήσεις (μόλις δύο που είχε στη διάθεσή του μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ).

Σε αυτές, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή του να ξεκινήσει ξανά τον Ντόη ως παρτενέρ του Ρέτσου στην άμυνα, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Μπιανκόν, που και κόντρα στην Ένωση δεν έπεισε με την απόδοσή του. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Ρίτσαρντς για πρώτη φορά ως βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας, αν και ο Ορτέγκα φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω του καλύτερου ρυθμού αγώνων από τις μαζεμένες παρουσίες του στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών.

Ο Ροντινέι θα είναι στο δεξί άκρο και φυσικά ο Πασχαλάκης κάτω από την εστία. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Έσε και Καμαρά έχουν ξανά τον πρώτο λόγο για τη δυάδα στα χαφ, ωστόσο σοβαρή υποψηφιότητα για να «κλέψει» τη θέση -μάλλον του Αφρικανού μέσου- έχει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Στο επιθετικό κομμάτι, Φορτούνης και Ποντένσε είναι αναντικατάστατοι στα «φτερά», με τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Φραν Ναβάρο. Πάντως, στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Στέβαν Γιόβετιτς, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και διεκδικεί ξανά θέση στο αρχικό σχήμα.

Όσον αφορά στους Μπιέλ και Ελ Αραμπί, ο πρώτος είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο δεύτερος έμεινε οριστικά εκτός επιλογών του Καρβαλιάλ, για το ματς που θα ξεκινήσει στις 21:30 με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 1 και διαιτητή τον Αυστριακό, Βάινμπεργκερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς