19.9 C
Athens

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0: Τη λύγισε μετά από 17,5 χρόνια και βλέπει τελικό στο Carabao Cup

Μια νίκη με ιστορική σημασία (δεν είχε κερδίσει από το 2006) και προοπτική… τελικού πανηγύρισε η Μίντλεσμπρο στον πρώτο ημιτελικό με την Τσέλσι για το Carabao Cup. Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ σκόραρε μετά από 17,5 χρόνια (σερί 10 αγώνων) απέναντι στους Λονδρέζους (1-0) και με αυτό το γκολ χρυσάφι πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο Στάμφορντ Μπριτζ στις 23 Ιανουαρίου.

Η αγγλική ομάδα βρίσκεται στη 12η θέση της Τσάμπιονσιπ αλλά η διαφορά κατηγορίας και ποιότητας δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι του Ρίβερσαϊντ. Ούτε οι δύο αναγκαστικές αλλαγές πτόησαν την ομάδα του Κάρικ που στο 37′ προηγήθηκαν όταν ο Τζόουνς μετά από βαθιά μπαλιά από την άμυνα υποδέχθηκε στα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Χάκνεϊ που πλάσαρε τον Πέτροβιτς για το 1-0.

 

Οι Λονδρέζοι είχαν τις καλύτερες φάσεις τους στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο αναλώθηκαν σε μια φλύαρη και ανούσια κατοχή μπάλας ενώ δεν βοήθησαν τον Ποτσετίνο οι Μούντρικ και Μπρόγια που ήρθαν από τον πάγκο με το σκορ να παραμένει ως το τέλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς