21.7 C
Athens

Ελλάδα – Γαλλία 15-7: Γαλανόλευκος θρίαμβος, η εθνική Γυναικών στην 4άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Με φανταστική εμφάνιση, η εθνική πόλο Γυναικών καθάρισε τη Γαλλία και προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θρίαμβος για την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών και πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν! Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε με σαρωτική εμφάνιση με 15-7 της Γαλλίας στον προημιτελικό και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (11/1).

Παράλληλα, εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (θα δοθούν δύο εισιτήρια) ενώ μπήκε για τα καλά στο κόλπο διεκδίκησης ενός μεταλλίου και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (Ολλανδία και Ισπανία που βρίσκονται στους «4» έχουν ήδη πάρει την πρόκριση).

 

Η γαλανόλευκη έπαιξε εξαιρετικά και η άμυνα «δάγκωνε» σε 1η, 3η και 4η περίοδο όπου δέχθηκε συνολικά 3 γκολ από την ομάδα του Τεό Λοράντου. Αντίθετα, οι Ελληνίδες διεθνείς είχαν εξαιρετική εικόνα στην επίθεση – όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του ομίλου – με 2/4 στην παίκτρια παραπάνω και πρώτη σκόρερ τη Νίνου με 4 γκολ και την Ελευθερία Πλευρίτου σε φανταστική βραδιά με 3 τέρματα.

 

Συνολικά 8 παίκτριες της εθνικής βρήκαν δίχτυα ενώ το επιμέρους σε 3η και 4η περίοδο ήταν 10-2!

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 15-7

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.

ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ρικράβ, Αντρέ, Αρντί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουί 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Νταουλέ 2, Μαρτινό-Περέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς