17.4 C
Athens

Απέναντι στη Γαλλία απόψε η εθνική πόλο γυναικών για μια θέση στην τετράδα

Την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν θέλει να ««σφραγίσει» απόψε (9/1, 20:00, ΕΡΤ3) η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, η οποία αντιμετωπίζει στον προημιτελικό της διοργάνωσης τη Γαλλία του Τεό Λοράντου.

Η… μισή δουλειά για την ελληνική ομάδα έγινε με τη νίκη της πρεμιέρας επί της Ουγγαρίας, που της χάρισε τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου (πίσω από την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία) και της έφερε έναν υποδεέστερο αντίπαλο στο δρόμο για τους «4».

Η Αλεξία Καμμένου θα βρει ως αντίπαλο τον προκάτοχό της, Τεό Λοράντο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της εθνικής γυναικών το διάστημα 2020-2021, πριν τον διαδεχθεί η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός.

Οι δύο αποψινοί αντίπαλοι γνωρίζονται καλά, καθώς πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στο Παρίσι πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα έδωσαν φιλικό παιχνίδι, στο οποίο η εθνική επικράτησε 14-12.

Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της στον ημιτελικό της Πέμπτης (11/1) την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από την Κροατία. Το ντέρμπι των προημιτελικών είναι αυτό μεταξύ Ιταλίας και Ουγγαρίας, με τον νικητή να περνάει στην τετράδα (όπου θα τον περιμένει η Ολλανδία) και να διεκδικεί -λογικά μαζί με την εθνική- το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς