24 C
Athens

Γεωργία – Ελλάδα 8-19: Ξέσπασε και περιμένει με φόντο την οκτάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γεωργία και περιμένει το αποτέλεσμα στο Ιταλία - Ουγγαρία για να δει αν θα βρεθεί από σήμερα στους «8» της Ευρώπης

Η εθνική Ελλάδας έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γεωργία, την οποία και νίκησε άνετα με 19-8 και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του Ιταλία – Ουγγαρία στις 20:00, το οποίο θα κρίνει την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή την δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs.

Σε περίπτωση νίκης των Ιταλών, τότε η Ελλάδα θα έχει εξασφαλίσει την 2η θέση και την απευθείας πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που νικήσουν οι Ούγγροι αλλά μόνο στη διαδικασία των πέναλτι. Και σε αυτό το σενάριο η εθνική του Θ. Βλάχου θα περάσει από σήμερα στους  «8».

Η Ελλάδα είχε από το ξεκίνημα τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης κι όταν οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στο τρίτο οκτάλεπτο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν τους άφησαν περιθώρια κάνοντας ένα εξαιρετικό φίνις στο παιχνίδι με σκορ 4-1 στο τελευταίο 8λεπτο, στο οποίο κλείδωσε και η διαφορά των 11 τερμάτων.

Αργυρόπουλος (ξανά), Γενηδουνιάς και Καλογερόπουλος ήταν οι πρώτοι σκόρερ της εθνικής, που σε αντίθεση με ό,τι έγινε κόντρα στην Ιταλία έβγαλε αμυντική συνέπεια και πλουραλισμό στην επίθεση για να φτάσει σε μία άνετη νίκη, που μπορεί να της χαρίσει από σήμερα το πολυπόθητο εισιτήριο για την οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 3-3, 1-4.

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάζντε, Ακχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γιέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζιχτσιαρένκα 1, Ιμναΐσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1, Καπανάτζε.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς (4/12 αποκρούσεις, 33,3%), Γενηδουνιάς 3/3, Σκουμπάκης 1/3, Καλογερόπουλος 2/3, Φουντούλης 2/5, Παπαναστασίου 1/4, Δερβίσης 1/3, Αργυρόπουλος 3/4, Γκίλλας 1/1, Κάκαρης 3/6, Νικολαΐδης 1/4, Βλαχόπουλος 0/2, Τζωρτζάτος (2/3 αποκρούσεις. 66,7%).

Η βαθμολογία
(3η αγωνιστική)

1.Ιταλία 6*
2.Ελλάδα 6
——————-
3.Ουγγαρία 3*
4.Γεωργία 0
*Σε δύο αγώνες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς