21.7 C
Athens

Αταμάν: Ο Σλούκας θα χρειαστεί να παίξει έως και 30′ μετά τον τραυματισμό του Βιλντόσα

Ο σοβαρός τραυματισμός του Λούκα Βιλντόσα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του Παναθηναϊκού, με τον Αργεντινό γκαρντ να είναι εκ των κορυφαίων στα τελευταία ματς της ομάδας του αλλά να στέκεται άτυχος στο ματς με το Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου και θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Αυτή η σημαντική απώλεια του Βιλντόσα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του Εργκίν Αταμάν για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης (9/1) με την Εφές στο ΟΑΚΑ, όπου όπως τόνισε η ομάδα του θα χρειαστεί την ετοιμότητα των Σλούκα και Λεσόρ, ειδικότερα για τον Έλληνα αρχηγό του «τριφυλλιού» που ίσως βρεθεί μέχρι και για 30 λεπτά στο παρκέ ώστε να καλυφθεί το κενό του Αργεντίνου.

Σοκ στον Παναθηναϊκό με Βιλντόσα: Ρήξη έξω μηνίσκου και χειρουργείο για τον Αργεντινό

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής μετά τον τραυματισμό του Βιλντόσα, έστω κι αν απάντησε εντελώς τυπικά σε σχετική ερώτηση που τού έγινε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει το δεύτερο γύρο της EuroLeague και παραμένουμε στην 4η θέση, οπότε έχουμε πλεονέκτημα γιατί σε αυτή τη διαβολοβδομάδα έχουμε δύο εντός έδρας ματς. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι. Φυσικά, έχουμε κάποια προβλήματα, ο Βιλντόσα θα είναι εκτός, όπως ξέρετε. Και η Εφές έχει όμως προβλήματα, ο Κλάιμπερν παραμένει εκτός δράσης.

Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να παίξουμε έξυπνα και επιθετικά, να είμαστε σε αρμονία με το κατάμεστο γήπεδο. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Η Εφές έδειξε ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες στο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Η άμυνα θα είναι το κλειδί.

Στην Τουρκία κόντρα στην Εφές κάναμε ένα από τα χειρότερά παιχνίδια μας, αλλά ακόμα και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Ο Λάρκιν πήρε φάουλ για τρεις βολές στην τελευταία κατοχή και έτσι κέρδισαν. Είναι διαφορετικό το επερχόμενο ματς. Παίζουν με διαφορετική τακτική και έχουν μεγαλύτερη συνέπεια. Αυτή τη φορά εμείς θα έχουμε στη διάθεσή μας και τον Ερνανγκόμεθ, ο οποίος θα μας βοηθήσει.

Ο Σλούκας προπονήθηκε και ο Λεσόρ το ίδιο. Κάθε δύο μέρες έχουμε νέο παιχνίδι. Κι εχθές είχαμε ένα δυνατό ματς στο πρωτάθλημα κόντρα στο Περιστέρι. Νομίζω πως θα είναι έτοιμοι για αύριο. Χρειαζόμαστε να είναι έτοιμοι, ιδίως τον Σλούκα που θα πρέπει να παίξει 25′-30′ μετά την απουσία του Βιλντόσα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας μια διαβολοβδομάδα. Δεν είναι η στιγμή να σκεφτούμε το αν θα κοιτάξουμε την αγορά (σσ. μετά τον τραυματισμό του Βιλντόσα). Ας δώσουμε αυτά τα δύο ματς και μετά βλέπουμε», ήταν τα λόγια του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς