19.1 C
Athens

Δίκη για τη 12χρονη στον Κολωνό: Η μητέρα επιχείρησε να λιντσάρει τον 54χρονο κατηγορούμενο

Ένταση επικράτησε το πρωί στη δίκη των κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ηλίας Μίχος και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, με συμπληρωμένο το 12μηνο προσωρινής κράτησης και με τον χρόνο για την συμπλήρωση του 18μηνου να συμπληρώνεται τον Απρίλιο.

Η μητέρα της 12χρονης όρμησε στον Ηλία Μίχο για να τον λιντσάρει, με συνέπεια να την βγάλουν από τη δικαστική αίθουσα και να την οδηγήσουν στο κρατητήριο.

Συνολικά 26 κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο.

Στην υπόθεση, πλην του Μίχου και της μητέρας του παιδιού, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο της ανήλικης, σημαντικός ρόλος αποδίδεται και στον αποκαλούμενο “Μιχάλη” που ως τρίτος μαστροπός φέρεται να προωθούσε το κοριτσάκι μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της 12χρονης, που, κατά την δικογραφία, είναι υπαίτιοι για την συγκλονιστική πορεία του κοριτσιού στην κόλαση των «ραντεβού της φρίκης», είναι βαρύτατες.

Ο Μίχος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες για πράξεις άγριας σεξουαλικής βίας, διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου και προμήθειας κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατά ανηλίκου έχει και η μητέρα της 12χρονης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, καθώς φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε δύο άντρες, έναντι αμοιβής.

Τους τρεις κατηγορούμενους πλαισιώνουν στο εδώλιο 23 άντρες που θα δικαστούν ως «πελάτες». Οι 18 από αυτούς πλήρωσαν και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις με το κοριτσάκι, ενώ οι υπόλοιποι, είτε δεν προχώρησαν γιατί έφυγε το θύμα από το “ραντεβού”, είτε είχαν στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά βασικού κατηγορούμενου, ενδέχεται να ζητηθεί η εξέταση της ανήλικης στο δικαστήριο, κάτι στο οποίο δεν αναμένεται να συναινέσει η Υποστήριξη της Κατηγορίας η οποία θα ζητήσει να αναγνωστούν οι καταθέσεις που έχει δώσει το κορίτσι στις Αρχές. Το δικαστήριο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα δώσει την έγκριση του, ώστε η ανήλικη να βρεθεί , ασφαλώς με κλειστές τις πόρτες, ενώπιον του ή αν θα αποφανθεί ότι η διαδικασία θα μπορούσε να είναι οδυνηρή για το παιδί και δεν θα δώσει έγκριση σε αυτοπρόσωπη παρουσία του θύματος, ώστε να μην διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο επαναθυματοποίησης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς