20.9 C
Athens

ΠΑΣ – Αστέρας 2-1: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις 20 Αυγούστου

Μία μεγάλη νίκη που τον ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε 2-1 με ανατροπή του Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως ήθελε πάση θυσία τη νίκη και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο φέρνοντας τούμπα το ματς. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Άγιαξ της Ηπείρου και πρώτη μετά τις 20 Αυγούστου όπου επικράτησε της Κηφισιάς για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πλέον ο ΠΑΣ ισοβαθμεί με την ομάδα των βόρειων προαστίων στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί δύο αγώνων και έμειναν στο 23 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του όμως αυτός που βρήκε το γκολ ήταν ο Αστέρας. Ο Μιριτέλο κέρδισε από κοντά τον Κλέιμαν με προβολή και άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι και να απειλούν την εστία του Παπαδόπουλου. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον Παμλίδη να ισοφαρίζει στο 32′ παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του τερματοφύλακα του Αστέρα σε σουτ του Κόντε.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 36′ ο Λεό, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σόρια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με τους Αρκάδες να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του ΠΑΣ. Όποτε χρειάστηκε ο Κλέιμαν ήταν εκεί και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σίτο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό μετά από μία δυνατή σύγκρουση που είχε με τον Εραμούσπε. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα τραυματίστηκε στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΠΑΣ ΓIANNINA (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Ροσέρο (91΄Κιάκος), Καραχάλιος, Τζίνο, Παμλίδης, Λεό (76΄Μπάλαν), Κόντε (76΄Ριένστρα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο (88΄Βαλιέντε), Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης (74΄Άλβαρες), Μουνάφο, Γκος (46΄Αλάγκμπε), Σίτο (64΄Ντιαρά), Ρεγκίς (74΄Μάντζης), Ζουγλής, Μιριτέλο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς