15 C
Athens

Ο Ναδάλ ανακοίνωσε την απουσία του από το Australian Open

Χωρίς τον Ράφα Ναδάλ θα διεξαχθεί το φετινό Australian Open στη Μελβούρνη, με τον σπουδαίο Ισπανό τενίστα να ανακοινώνει μέσω των social media ότι ένας μυϊκός τραυματισμός θα του στερήσει τη συμμετοχή, με τον ίδιο να επιστρέφει στην πατρίδα του για την αποθεραπεία.

Σημειώνεται πως ο 37χρονος… αγέραστος τενίστας επέστρεψε μόλις τον Δεκέμβριο στα κορτ μετά από απουσία ενός χρόνου και πλέον τα μαζεμένα προβλήματα τραυματισμών ίσως τον οδηγήσουν πιο άμεσα απ’ ότι είχε σχεδιάσει στην απόφαση της απόσυρσης της ρακέτας του.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Γεια σε όλους. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου αγώνα στο Μπρίσμπεϊν είχα ένα μικρό πρόβλημα σε έναν μυ που όπως ξέρετε με ανησύχησε.

Μόλις έφτασα στη Μελβούρνη είχα την ευκαιρία να κάνω μαγνητική τομογραφία και έχω μικροσκίσιμο σε έναν μυ, όχι όμως, στο ίδιο μέρος όπου είχα τραυματιστεί και αυτά είναι καλά νέα.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο που απαιτούν οι αγώνες των 5 σετ. Επιστρέφω στην Ισπανία για να δω τον γιατρό μου, να ξεκινήσω θεραπεία και να ξεκουραστώ.

Έχω δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για αυτό το comeback και όπως ανέφερα πάντα στόχος μου είναι να είμαι στο καλύτερό μου επίπεδο σε 3 μήνες.

Στα άσχημα νέα για μένα είναι ότι δεν μπορώ να παίξω μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της Μελβούρνης. Ήθελα πολύ να παίξω εδώ στην Αυστραλία, αλλά είχα την ευκαιρία να παίξω μερικούς αγώνες που με έκαναν πολύ χαρούμενο και θετικό.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα λέμε σύντομα! Ράφα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς