22.6 C
Athens

Ελλάδα – Κροατία 25-8: Νέα νίκη για την τρομερή εθνική κι ένα βήμα πιο κοντά στην οκτάδα

Η φοβερή ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Κροατία και μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα με τον θρίαμβο επί της Ουγγαρίας έβαλε γερές βάσεις για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η τρομερή εθνική Ελλάδας γυναικών στο πόλο επικράτησε με άνεση και επίδειξη δύναμης της Κροατίας με 25-8 για την δεύτερη αγωνιστική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο, κάνοντας καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου της, μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα κόντρα στην Ουγγαρία.

Το μόνο που μένει για να σφραγίσει από σήμερα το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση είναι η Ολλανδία να κερδίσει αργότερα την Ουγγαρία, ώστε η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να βρει από νωρίς θέση ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά στο Αϊντχόφεν.

Η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην Κροατία και παρότι στο πρώτο οκτάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι, στη συνέχεια κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να ξεφύγει στο σκορ με τις Ξενάκη και Ελληνιάδη να ξεχωρίζουν με πέντε γκολ η κάθε μία.

Πλέον, η εθνική στρέφει την προσοχή της στο επόμενο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στην Ολλανδία, όπου με νίκη θα σφραγίσει την πρωτιά και το καλύτερο «πλασάρισμα» στους «8», με φόντο και μεγάλο στόχο… την κορυφή της Ευρώπης!

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου (4), Χυδηριώτη (1), Ελευθεριάδου (3), Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη (5), Ασιμάκη (1), Τορνάρου (1), Σάντα, Β. Πλευρίτου (3), Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη (5), Σταματοπούλου.

Κροατία: Μεντβέσεκ, Γιάνκοβιτς (2), Ντέσνιτσα, Γ. Μπούτιτς (1), Μ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς (1), Γκλας (2), Ρόζιτς, Ι. Μπούτιτς, Μπάρισιτς (1), Κάνγκλερ (1).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς